Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÜZENET A DIMENZIÓKAPUBÓL ( Eredeti cím : Bőröndjeikkel a lépcsőn és a Múlt hosszúra nyúl árnyéka )

tanitvani-halapenz.jpgA gyógyulásunkért bizony fizetni kell , azonban ezt a " fizetőeszközt" mindannyian korlátlanul birtokoljuk !

 Eddigi életünk döntéseit Önvizsgálat útján Mérlegre tevő , belátó , megbánó Öntisztulás , az így elnyert Isteni Megbocsátás iránt érzett Hála , majd az ezt követő Teljes , Végérvényes és Visszavonhatatlan Odaadottság nélkül minden - amit itt a továbbiakban Egészség témában korábban  leírtam - csupán időleges , tüneti megoldásként jöhet szóba . 

Hogy milyen történések vezettek erre a régi - új felismerésre hamarosan visszatérek abban az írásomban , melynek a cime valószínűleg a " Dimenziókapuban jártam " lesz .

Új szempontokkal , új felismerésekkel bővített változat . Kéréseitek nyomán . Eredeti cím : " Bőröndjeikkel a lépcsőn "

tanitvany-jegkorszak-5.jpgVilágszerte tapasztalhatjuk , hogy milyen sok túlsúlyos ember van .
Tudjuk - betegség is lehet , genetika is lehet , de többnyire a táplálkozási szokásokkal , a táplálék összetétellel  meg lelki dolgokkal van összefüggésben ez a jelenség . 
Szeretném még az elején leszögezni , hogy nem ítélem meg , nem minősítem ezt az állapotot , mindössze az motivált a jegyzet megírására , hogy látom közvetlen környezetemben , hogy bizony legtöbben szenvednek tőle és szeretnék segíteni , szeretném a problémát egy más színű fénnyel megvilágítani , szeretnék ( régi ) új gondolatokat megosztani azokkal akik ezekre nyitottak .
tanitvany-jegkorszak-huslakoma.jpg
Nézzetek rá erre a következő firkára   ! A megrajzolásának gondolata egy " nyúlketrec " negyedik , ötödik emelete közt született meg , levegő után kapkodva , a lépcső korlátjába kapaszkodva azon gondolkodtam , hogy fel tudom e juttatni az ötödikre a negyven kilónyi csomagomat és lenéztem magam mögé ... Zihálva , verejtékezve araszolt utánam ( csomagok nélkül ) egy 125 kilós  honfitársam . Egyikünk se tudott megszólalni ... a kifulladástól , de egyre gondoltunk ; ugyanabba az állapotba kerültünk , ugyanúgy elfáradtunk , ugyanúgy szenvedtünk - 185 centisen , ő a 120 kilójával , én a 85 + 40 kilómmal ...
Kedves Túlsúlyos Barátaim !
Belegondoltatok már ebbe ? 
Belegondoltál , hogy normál testsúlyodra méretezett csontozatodra , izomzatodra , izületeidre a nap 24 órájában több tíz kilónyi csomagjaid terhe nehezedik - még éjjel az ágyadban is ?
Önmagában sem egyszerű , nem könnyű a létért való mindennapos küzdelmünk , de mennyi energiánk szabadulhatna fel hasznos dolgokra , ha  kiüríthetnénk puttonyunkból , zsebeinkből ezeket a haszontalan , súlyos , visszahúzó kődarabokat ...
000_1286.jpg
Nem kellene ennek így lennie , létezik megoldás !
Kérlek ne lapozz tovább ! Nem fogyókúrás receptekkel akarlak beetetni , csak más megvilágításba helyezem a réges - régi igazságokat .
Először egy kevés humán anatómia , ahol ha megnézzük a fogainkat , bélcsatornánkat kénytelenek leszünk átgondolni , hogy vajon nem vagyunk e öngyilkos jelöltek mindannyian a  " húst hússal " szerető kedvenc szokásunkkal .
tanitvany-fogazat-osszehasonlitas.png
A fogaink ugyanis elsősorban növényevő kialakításúak , " súlyosbítva " azzal , hogy ráadásul - mint minden növényevő _ mi is tudjuk vizszintesen is mozgatni az állkapcsunkat - mintegy őrlő mozgást végezve , amire egyetlen húsevő - ragadozó sem képes .
A ragadozók bélcsatornája rövid , lévén , hogy a hús könnyen emészthető táplálék . A mi vékonybelünk valamiért hosszúra lett " tervezve " , mint a növényevőké . Nyilvánvalóan azért szabta kb 7 méteresre a Teremtő , hogy majd az Ö szándéka szerint nehezen megemészthető növényi rostokkal , magvakkal , gyümölcsökkel táplálkozva hosszabb ideig fog tartani az emésztés . 
 
Akkor mégis MIÉRT ???
 
Most fogok magyarázatot fűzni a jegyzet címéhez - " Jégkorszaki átok " - és a címlapképhez . A kutatások és az elmélyült elfogulatlan gondolkodók azt a következtetést  vonták le , hogy ennek az ellentmondásnak csak egy oka lehet ; az hogy a legutolsó Jégkorszak idején a minimálisra zsugorodott vegetáció már nem nyújtott elég élelmet a Homo sapiensnek ( sem ) , ezért a túlélési ösztöne ( a Homo sapiens nevű állati létforma testének Isten által írt Programja ) rákényszerítette a vadászatra , a húsevésre .
tanitvany-jegkorszak.jpg
Bizony megszoktuk , majd a megszámlálhatatlan változatban fűszerezett húsételeinket - annyira megszerettük , hogy ma már hallani se akarunk arról , hogy esetleg abbahagyjuk , pedig tudjuk , hogy azok is mérgeznek többnyire . A Falánkságunk ( egyike az ún . Főbűnöknek ) felülkerekedett az Értelmünkön , ahogy ez már lenni szokott életünk más területein is ...
tanitvany-jegkorszak-2.jpg

Mi történik ugyanakkor azzal a sok hússal , amit annyira imádunk magunkba tömni . Szókimondani vagyok kénytelen : Egyszerűen ott pang , rothad , bűzlik abban a hosszú tápcsatornában , amig végre ki nem ürül ! Zárójeles , de őszinte vulgaritás következik : Minimális húsfogyasztás esetén megfigyelhető , hogy kevesebb légfrissítő fogy a WC - ben ...

Ha ehhez hozzágondoljuk azt a tényt , hogy a szervezetünk " Szervíz - és Javító Részlege " ( aminek szervezetlensége , gyenge szakembergárdája vagy alkatrészhiány esetén még egy új üzem is pár hónap alatt összeomlik ) - az Immunrendszerünk jó vagy rossz működése döntő mértékben függ a belekben található megfelelő tápanyagoktól , vagy az ott éppen felhalmozódó , pangó méreganyagoktól  , akkor miért tanitvany-immunrendszer.jpgcsodálkoznánk azon , hogy egy elgyengült , megmérgezett immunrendszer nem tudja , képtelen  véghezvinni a Természet Csodáját , az Egészségünk automatikus fenntartását . Pontosan úgy , mint az ember által még meg nem mérgezett környezetben élő vadállatoknál , akik egyszerűen nem tudnak betegek lenni ! Ezért tartom mindenek előtt fontosnak az immunrendszerünk megerősítését , mielőtt marékszámra elkezdenénk magunkat mérgezni az egyetemi orvoslás méreg - drága mérgeivel .

atmentett-kepek---letoltesek--1830-.jpgNem lettem vegetariánus ! Egyszerűen azért nem , mert a genetikailag hozzánk legikább hasonlatos emberszabású majmok - ( akik programjuk révén pontosan " tudják  " mit szabad enniök ) - is fogyasztanak minimális mennyiségű , húst , állati fehérjét ... ( lehet ezért hagytak meg nekünk is pár tépőfogat ? )

Néhányan még biztosan emlékeztek jópár év előtti kinézetemre . ( most ne a hosszú loboncos hajú , szakállú , terepruhás Tölgyesire , hanem a szinte mindíg lumbágós , ideggyulladásos , mindkét csípőjére sántikáló Gyurira gondolok )

Két három hét után , ami alatt kevés húst csak vasárnaponta ettem , elkezdtem jól érezni magamat a bőrömben . A fájdalmak már csak erős hidegfrontok előtt környékeztek meg rövid időre . Alig akartam elhinni , hiszen a problémáim állapotszerűen végigkísérték az egész felnőtt koromat . Kezdetnek nem is rossz , bejött az elméleti anatómia , de éreztem , hogy ez így még nem teljesen kerek .

Időközben Párom , Editkém - aki nyilvánvalóan közvetlenül is érintett a családi étrend tekintetében - osztozva örömömben - kezembe adta az egyik kedvenc könyvét , a " Lajos atya tanácsait " - t . Lajos atyáról azt kell tudni , szerzetesként hatékonyan , sok ezer emberen segítve folytatta ősei sok generáción át űzött gyógyfüves mesterségét és tapasztalatait ebben a könyvben hagyta az utókorra . Betegei között nagy számban voltak olyanok , akikről az egyetemi orvoslás már véglegesen lemondott .lajos_atya_tanacsai.jpg

Az én panaszaim megszüntetésére a következő tanácsot adta : Három dolgot szükséges a minimálisra szorítani :  1 . / A húsevést ( a fájdalmakért a húsban levő húgysav a fő felelős , továbbá a hosszú bélcsatornában rothadó hús komoly mérgezési rizikófaktorként van jelen ) 2 . / A cukrot ( másik neve - nem véletlenül - " fehér halál " , ami azonnal erjedni kezd és elsavasít . 3 . /  A fehér lisztből készült finomságokat , amikkel az a fő gond , hogy a tápcstornánkban újra megkelnek , elzárva a normális folyamatok útját .

Hát ez bizony félelmetesen hangzott , de belevágtam . A gyakorlatban aztán kiderült , hogy nem olyan kegyetlen , amilyennek elsőre látszik , ugyanis számos olyan lehetőség maradt , amivel elviselhetővé lehet tenni a " sóvárgást " a  régi életmódunk után . 

tanitvany-jegkorszak-3.jpg

 

Elmondom , hogy én hogyan " éltem túl "  :

Először is valamit - valamiért . Nem szenvedtem még eleget , nem a kínok kínjáról szóltak az utóbbi negyven évem napjai , nem volt még elég évtizedekig plusz húsz kilóval a " hasamon " futkározásból ?! Ennyit a dolog pszichológiájáról , de lássuk a lényeget : akkor mit ehetek ?

Először is " végy " egy jó , megértő , áldozatkész Társat , aki aki az élhető , hosszú közös jövő reményében és merthogy szeret , hajlandó neked külön ennivalót készíteni . ( ha " magad uram " felállásban működsz , akkor ez a lépés kimarad 

Ha mások húst ettek , én sült , rántott sajtokkal , főtt , sült tojással vígasztalódtam , egyébként és emellett pedig joghurt , kefír , gyümölcsök , saláták , levesek , főzelékek stb , stb volt az étrend - és kibírtam , sőt nem is irígykedtem ( nagyon ) . Megbarátkoztam a rozskenyérrel , a kávémban a három cukor helyett az egy cukor - két édesítővel és azzal , hogy Vasárnaponként - mivel " elítélve " azért nem vagyok , engem is vár a kakaspaprikás , vagy a sülthal ...

A lényeg a súlyponton van , azon , hogy a hús és a " többiek " végérvényesen visszaszoríttassanak !

Persze van hogy elbukom , újra és újra , persze hogy nem egyszerű , persze , hogy legyűr néha a Kísértő , de mindannyiszor meg is iszom a levét ...

tanitvany-jegkorszak-6.jpg

Nem kevés megerősítést - Erőt - kaptam  a Forrást - Jézust kutatva ehhez a nehéz akarat próbához , megismerkedve a Pál Apostol által megfogalmazott tétellel , miszerint " ... testetek a Szentlélek Temploma ... " , ami az én olvasatomban az jelenti , hogy vigyázni kell a testünkre , hogy teljesíteni tudjuk földi Küldetésünket .

Szintén Lajos atyánál olvasható ,  hogy jó híre van a daganatos betegségben szenvedők számára . Ő maga sok sok embert mentett meg táplálkozási rendszabvályai révén , olyanokat , akikről az egyetemi orvoslás már véglegesen lemondott . A jó hír az , hogy a daganatos sejtek elsősorban a táplálékkal bevitt fehérjékkel táplálkoznak , amik alatt természetesen nem csak a húst értjük . A tapasztalat szerint teljes fehérjemegvonás mellett ( természetesen a lelki háttér rendezése szükséges feltétel . Továbbá szükséges a folyamatos konzultáció olyan orvosokkal , akik már " tovább tanultak " , itt az ősi , ma alternatívnak csúfolt gyógymódok ismeretére gondolok ) a daganatok hamarosan " éhen pusztulnak " , vissza szorulnak , megszűnnek . A piciny rossz hír ebben a jó hírben az , hogy bizony nem csak a húsról , de a tejtermékekről , a tojásról is le kell mondani . Ennek kapcsán álljon itt Lajos atya híres kijelentése , amit akkor tett , amikor egy ismert ember elpanaszolta , hogy mindössze három hónapot adtak neki az orvosok . Miután ezt Lajos atya is megerősítette , a férfi kétségbeesetten így kiáltott fel : " De én élni akarok ! " Erre az atya szeliden így szólt : " Jaa ! Szóval élni akar . Az mindjárt más ! Akkor lássunk hozzá ! " A  férfi azóta könyveket írt erről és jelenleg is egészséges .

tanitvani-borondjeikkel-onkologiaq.jpg

Szorosan a táplálkozás kategóriába tartozik az alábbi rövid történet , fontosnak tartom megosztani. Így lesz kerek az én storym . Majd 300 km - re lakunk egymástól a bátyámmal , Jánossal . Nyilvánvaló , hogy nem találkozunk minden nap . Nemrég - amikoris már legalább egy éve nem láttuk egymást - ahogy ránéztem , szinte köszönés helyett azt kérdeztem ijedten : mi történt Veled , nem mondtad , hogy beteg vagy ? A 185 centi magas , nemrég még 100 kilós bátyám , legnagyobb megdöbbenésemre most 80 se volt ... 

000_1276.jpgNevetve nyugtatott meg , hogy sose volt egészségesebb és elmondta a receptet - egy mondatban : "  Nincs több bevacsorázás , ennyi ... " Nagyon furcsán nézhettem rá ezért kibővítette a mondatot : " Persze , hogy éhes leszel , de csak a bevacsorázás tilos . Egy két szem gyümölccsel át lehet vészelni a kezdeti " kínokat " ...

Úgyhogy - amikor " erős " vagyok és ha eszembe jut , ezzel a lehetőséggel is élek .

Most - pár hónap " próbaidőszak " után itt tartok :

- 85 kg - ban stabilizálódott a testsúlyom ( 185 cm a magasságom ) , voltam 100 kg fölött is

- A valamikor rendszeresen visszatérő , öröklöttnek hitt lumbágó ( ideg becsípődés ) teljesen elmaradt

      - A lábaimban állapotszerűen létező , szaggató fájdalommal járó ideggyulladásos tünetek elmúltak

 -  A sántaságig  fajult csípőizületi fájdalmaim - ha     százalékban akarnám kifejezni - 10 % alá csökkentek és csak nagyon komoly fronthatás idején fokozódnak némik         - Negyven éve együttélek egy különös szív ritmuszavarral , ami abban nyilvánul meg , hogy hol három , hol 20 normális ütem után egyet kihagy , aztán egy nagy dobbanás és megy tovább ... Az utóbbi években állapotszerűvé állandósult .

ritmuszavar.png

                                           Az EKG kép csak illusztráció

 Független volt alkoholtól , kávétól , stresztől . Már megcsináltattam a vérképemet ( normális ) , már bejelentkeztem a specialistához ...Ez arra az időre esett , amikor kezdtem elhagyni a húst . Ti - hogyan hinnétek , magam se hittem , számtalanszor ellenőriztem . Negyven év után kristálytisztán , órapontossággal ver a szivem ! 

Hihetetlen ! Nem is voltam beteg , csak egyfolytában mérgeztem magam a hússal . Még jó , hogy nem kezdtem gyógyszerezni ezer mellékhatással ( ami köztudomásúan a negyedik fő halálok Magyarországon! )

A végére ez a rövidke eszmefuttatás kívánkozik :

Úgy tudnám összefoglalni ezt a hosszúra sikeredett jegyzetet , hogy , elhagytam régi szokásaimat , életmódomat , de megnyertem egy új életminőséget   

Számomra ez kicsiben , kísértetiesen emlékeztet egy - persze felfoghatatlanul nagyobb horderejű Evangéliumi Igére :

" Aki meg akarja menteni az életét , elveszti azt , de aki elveszti  azt Énérettem és az Evangéliumokért , megynyeri azt ... " ( Lukács 9 / 24 )

T.i . Röviden . aki szakít evilági , önzö , anyaghoz ragadt életformájával , az visszatérhet az Örök Szellemi Hazába . Aki erre nem vállalkozik , viselheti ennek következményeit ...

A Szellemi Hazából kortárs Médium közvetítésével ( A Hang / www.webhang.hu ) érkezett üzenet szerint " ... ha testileg egészséges akarsz lenni , akkor nem eszel húst ... ha viszont felülemelkedsz az evilági gondolkodásmódon , tudnod kell , hogy valójában ( lelked sorsa szempontjából ) nem az számít ami a szádon bemegy . Csak az számít , ami onnan kijön ... "

Köszönöm , hogy " végigrágtátok " Magatokat ezen teljesség igénye nélkül megírt jegyzeten . A teljességre nem is lettem volna képes kellő tudás híjján , és mivel nem igazán ez az a téma , ami engem érdekel , csupán a valóság egy kis szeletét osztottam meg Veletek , azt a szeletét ami nálam működőképesnek , " emészthetőnek " bizonyult

 

 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.