Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÉPKORÚ

SZERKESZTÉS ALATT , TÜRELMEDET KÉREM !

szepkoruak-8.png

Szeretettel ajánlom ezt az írást mindenkinek , aki életében már legalább egyszer ( mindegy mi okból ) kiejtette a száján ezt a szót : Isten , ezen a körön belül pedig különösen azoknak , akik következetesen vallják , hogy egyedül csak az Anyagi Világ a létező Valóság .

  A  meggyőzésnek , a rábeszélésnek a szándéka is távol áll tőlem , erről még az elején biztosítalak Benneteket  . Mindössze segíteni szeretnék egy olyan létkérdésben  , amiben már magamnak , a magam " Úti - batyujában " már sikerült rendet raknom .

Az első percben eldönthetitek , hogy tovább olvastok e, vagy nem , mert máris összefoglalom , miről lesz szó , hogy , nem árulok " zsákbamacskát "

Egyetlen kérdést szeretnék körbejárni ( hogy hányszor , azt még nem tudom ) . A kérdés így hangzik :

Barátaim , Testvéreim ! Mi van akkor , ha mégis igaz ?

Mi van akkor ha mégis van Örökkévalóság ?

Mi van akkor , ha az Örökkévalóság - Valóság ahogy ez egyedül a Világon - a mi magyar nyelvünkben önálló kifejezést is kapott ;  Örökkévalóság !

Hogy kizárólag " jól járhatunk " , ha foglalkozunk ezzel a gondolattal , azt mindjárt az elején bebizonyítom .

szepkoruak-vor-csill.jpgEhhez nem kell mást tennünk , mint azt , hogy gondolatban zárkózzunk el még a lehetőségétől is annak , hogy van Másvilág , Mennyország , Öröklét , Örök Haza , Túlvilág , Örökkévalóság ,... vagy ha úgy tetszik - Isten , vagy egy másik ismeretlen Dimenzió . Vagyis jelentsük ki nyugodtan , hogy halálunk pillanatától számunkra minden megszűnik - egyszer és mindenkorra . ( néhányunknak ez valószínűleg nem fog komolyabb nehézséget okozni ... )Testünk előbb utóbb elenyészik , porrá lesz a sírban ( ha csak úgy nem döntünk , hogy még ennek a folyamatnak az idejét is lerövidítjük + 1200 Celsius fokon ... )

A fentiekből következik , hogy az Értelmünk is - amit ugye a szepkoru-1.jpgfizikai - kémiai , anyagba zárt elven működő agyunkkal azonosítunk - véglegesen megszűnik létezni , kialszik . Az úgynevezett " lélek " meg ... felejtsük el ...

Ha kellően szilárdak vagytok ebbéli meggyőződésetekben , akkor már megkérdezhetem Tőletek , hogy van e kedvetek eljátszani egy más lehetőség gondolatával ? Minden tét nélkül ! Mert mi bajotok származhatna ebből ? Ki vonhatna ezért felelősségre Benneteket ? Ha úgyis véget ér a halállal minden , akkor milyen hátránnyal járhatna egy ilyen játék ?

Akkor most meghívlak Benneteket egy csésze kávéára és kezdődhet a játék.tanitvany-kave.jpg

Mint minden játékot , ezt is csak komolyan érdemes végigcsinálni , ezért arra kérlek ; életedben először ne nevess ki hangosan , ne rohanj ki a szobából , ne szitkozódj és ha lehet , ne akarj fejbevágni , ha ilyeneket mondok , hogy például : Szellemi Lények , újraszületés , megbocsátás ...stb .

Hogy mért feltételezek Rólatok ilyeneket , hogy jut ilyesmi egyáltalán az eszembe : Hatvan éves koromig voltam kőkemény fejű , megátalkodott Istentagadó ateista a legrosszabb - a természettudományos , mataerialista fajtából , aki Isten nevét csak káromkodás formálában vettem a számra , úgyhogy van némi fogalmam a várható reakciótokról ...

inkvisition-kep.jpg

Ez viszont csupán játék most , amibe belementetek úgyhogy - őrizzétek meg a nyugalmatokat !

Tehát az alapkérdés a következő : 

- Mi van akkor , ha mégis van túlvilág ? ( Menyország , Örök Haza , Örökkévalóság , másik Dimenzió ...stb ) Mi van akkor , ha mégis van Isten ?

Jelenlegi tudásom szerint ez esetben nagy gond van ! Éspedig azért , mert a földi halálunk után megmarad a tudatosságunk , immár test nélküli módon . ( Ha ezt nehéz elképzelni , gondolj az álmaidra . Ott sem a testi szemeddel látsz , nem a testi füleddel hallassz ...stb ) Az előbbi állításomat máig sok sok ezer dokumentált ún , halálközeli élmény beszámoló támasztja alá , amelyekről a klinikai halálból visszatért emberek - szinte egyöntetűen - számolnak be . Ezekről könyvek és filmek százai készülnek a mai napig .

tanitvany-halalkozeli-2.jpeg

Ezek az emberek valamennyien azt állítják , hogy minden átmenet nélkül , teljesen érthetetlen módon egyszerre kívülről látják önmagukat pl . a műtőasztalon ,  az összeroncsolt autójukban , vagy éppen a saját ágyukban feküdve . Ha erre nem voltak felkészítve életükben , illetve , ha hallottak is ilyesfélékről egyáltalán nem hittek el egy szózót se ezekből , akkor egyáltalán nem értik , hogy mi történhetett ...Semmilyük nem fáj , minden szót hallanak , de őket senki nem hallja , senki nem látja és még csak fel sem merül bennük , hogy meghaltak .

tanitvany-halalkozeli-1.jpgHogyan is merülne fel egy ateistában  ilyesmi , hiszen mint említettem a tudatosságunk megmarad halálunk után és itt jön a lényeg ; tudatosságunk ugyanaz marad mint életünkben !  Így miután életünkben nem hittünk a Túlvilágban , sajnos ott sem fogunk !

Nem sokáig hagynak azonban bennünket ebben a legtöbbünk számára kétségbeejtően bizonytalan helyzetben , mert ( az élménybeszámolók egyöntetű állítása szerint ) egy , a semmiből felbukkanó fényes , hosszú folyosó szinte kényszerítően fog vonzani bennünket a továbbhaladásra . Itt nem sok lehetőségünk van az " agyalásra " , mert máris egy fényességes helyen találjuk magunkat , ahol már tényleg egyáltalán nem értünk semmit ...

Nem értjük miért érzünk soha nem tapasztalt Békességet a szívünk " helyén " , hogy miért van az , hogy szinte elsodor bennünket a Szeretet érzése , ami az Ott felbukkant meghatáűrozhatatlan kinézetű Fényes Lényekből árad felénk . ( eszünkbe jut ugyan , hogy ilyesmiket már láttunk a " Szellem - es filmekben , de ez valami egészen más ..

Amikor pedig megpillantjuk a rég meghalt rokonainkat életükben soha nem tapasztalt Szeretettel ránk mosolyogni , hát akkor már a zavarodottságon túl a Félelem is úrrá lesz rjtunk .

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.