Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

hod-magamrrol.jpg

Ezt a jegyzetet Nektek , akik nem ismertek a bemutatkozás szándékával írom . Nektek viszont - akik személyes kapcsolatban vagytok , voltatok velem - szogáljon ez az írás magyarázatul is - ha netán elcsodálkoznátok a " pálfordulásomon " . Azt remélem , hogy a végére el tudjátok majd fogadni , hogy a történetem lényege nem a " pálfordulás " , hanem ennek a " Pálnak "  a visszafordulása ...    
 
      Szüleimnek - bár soha nem dúskáltak anyagi javakban - könnyű , gondtalan , szeretetteljes gyermekkort köszönhetek . A tanuláson kívül és azon kívül , hogy " jó " legyek , egyéb elvárásuk nem volt irányomban .anyuek0001.jpg
Engedtek játszani , rajzolgatni , megtűrték barkácsoló hajlamomat , támogatták fellángolásaimat , elképzeléseimet , amikor hol  kisrepülőket , hol detektoros rádiót , hol távcsövet , vagy éppen mini tavacskát szereltem , kaotikus rendetlenséget hagyva magam után .tgy-azzal-a-repulovel-.1...jpg
 
Mindig szerettem és tudtam is magam lenni . Nem mondhatom , hogy nem szenvedtem amiatt , hogy nem voltak " igazi "barátaim - de azon az áron , hogy én együtt focizzak , együtt szórakozzak , együtt balhézzak vagy épp " t-gy-gimnazista-4.jpgcsajozzak " olyan fiúkkal , akik " különcségemért " olykor kicsúfoltak - nem kellettek .
Felnőttként aztán felerősödtek bennem és körülöttem gyermekkorom jellegzetességei  - jó és rossz értelemben egyaránt . Ez a kettősség hatvan éves koromig elkisért .
Barátok továbbra sem voltak körülöttem . A kívülállók szemében barátságnak látszó kapcsolataim többnyire felszínesek voltak és nem mentesek az érdekektől , mégha igyekeztünk is ezeket a kölcsönösség jegyében bonyolítani .
Nem vagyok büszke arra a magamra sem , aki segítségnyújtás címén nem mérlegeltem azt , hogy egy nap csak 24 órából áll és egyszerre képtelen vagyok tucatnyi vasat a tűzben tartani anélkül , hogy balesetet ne okoznék ...sok sok csalódást okoztam az elodázott határidőkkel .t-gy-a-kezdetzek00024.jpg
Emberségbeli mulasztásaimra nem mentség az sem , hogy a többnyire jónak , vagy közhasznúnak hitt elképzeléseim megvalósítása okán kerültem időzavarba , tgy-ifj-id0002.jpgvagy éppen az erőm határára , legyen szó akár az élővilág védelmével , akár a munkák könnyebbé tételével , vagy a családom igényeinek kiszolgálásával kapcsolatos tevékenységemről .
A nyolcvanas években aztán az Agykontroll csak annyiban húzott ki ebből a félelmetes örvényből , hogy túléltem és még többet vállaltam ...
 
jezus-magamrol-123.jpg
 
bennem-szep-szavad-szol-mar-2009--15-.jpgA legdöbbenetesebb megtapasztalást azonban családon belül szereztem -  feleségem , Dabis Margit váratlan halálát követően ( 35 évi házasság után ) 
Az az ember , aki mindezidáig meg volt győződve ( " hithű " materialista ateistaként ) hogy az élethez elegendő az " önerő " , a mindenek felett a családért élő szeretet ,bennem-szep-szavad-szol-mar-2009--30-.jpg
a bizalom a saját erejében , képességeiben - hirtelen légüres térbe került és teljességgel magára maradt , olyannyira , hogy a léte értelme is megkérdőjeleződött .tgy-ifj-id0001.jpg
A fotón az atkaszigeti tiszai rakodó látható , ahol fizikai életünkben legelőször találkoztunk , majd ( a Hamvait a kezemben tartva , mielőtt - kérésére - a Tiszába szórattak volna ) legeslegutoljára ...
Válaszul a kísértésre , hogy - dobd el az életedet - váratlanul olyan különös események kezdtek velem történni , amiket józan paraszti - racionális ésszel felfogni se tudtam , amikből arra kellett következtetnem , hogy a Világ nem csak annyiból áll , amennyi látszik belőle . Eszembe jutott egy Vitray műsor , ami azt taglalta , hogy attól , hogy valamiben nem hiszek , valamit nem látok ,valamit nem tudok , az attól még nagyon is létező Valóság lehet  .
Ekkor következett be az a pont az életemben , amikor elkezdtem tudatosan keresni , hogy Ki vagy Mi van a " Függöny " mögött .
 
jezus-800.jpgA Köd elszállott , az Ajtó mögött Jézus várt rám mosolyogva . Mielőtt ennél a mondatnál csalódottan abba hagynátok az olvasást , hagy mondjam el Nektek hogy abban az Ajtóban nem a vallások , a vallásosság , a szertartások Jézusa állt , hanem Jézus a a Magatartás !
Nem az a Jézus , amivé mi emberek mára tettük tudatlanságból , vagy , hogy megfeleljen saját önző , hatalmi érdekeinknek . A Valódi a 2000 év előtti Jézus . A Forrás .
 
Első közelítésben - ahhoz , hogy Őt , a gondolatait megismerjem - még mindegy volt ( még az ateizmusomat se kellett ehhez félretennem ) , ki , minek gondolja Jézust ; Istennek ? Isten Fiának ? Isten legmagasabb szellemének , vagy prófétának , egy parafenomén gyógyítónak , vagy csak egy poros ruhájú vándortanítónak , netán egy híres mártírnak .

jezus-mindegy---hogy...jpg

Egy azonban világosan kirajzolódott Róla már az elején ; egyesegyedül az ismert világtörténelemben Jézus volt az , aki elébünk tudta élni és tanította is az emberhez egyedül méltó Lét Mintáját és az , hogy ha ezt a Mintát követjük , lemásoljuk , leutánozzuk cselekedeteteinkben akkor - de csakis akkor - már itt a Földön is eljuthatunk a Boldogságunk alapjához - a Szívbéke állapotához . Még nem született olyan bölcs , aki meg tudta volna cáfolni azt , hogy a Szívbéke a Boldogság egyedüli feltétele .
Az Idők viharait 2000 év elteltével is álló Evangéliumok  - ez a mindössze 100 oldalnyi rész az 1200 oldalas , a minden családban fellelhető Bibliából - ahol ez a tanítás megtalálható . Azonban ahhoz , hogy úgy érezhessem , hogy sikerült hatvan éves koromtól , néhány év alatt szinte több évtizednyi " osztályt " elvégeznem , számomra nem lett volna elegendő az Evangélium , az Örömhír . Ehhez további találkozásokra ;
szeretetvendegseg-2018-aug-24--179-.jpgEditkére a Társamra ( mára Hitvesemre / Ódor Edit 1958 - 2019 - Forever / A Mennyei Örök Otthonunkba Hazament Húsvétkor , a Feltámadás Ünnepének , az Ünnepek Ünnepének hajnalán ) 
és egy , az Evangéliumok tükrében is abszolut hiteles Forrásra a Hangra ( webhang.hu / Égi Béke a Földön ) is szükség volt . Ez utóbbiról bővebben olvashattok a következő fejezetben .szeretetvendegseg---2--1.jpg
 
Megjegyzés : A  www.tanítvány.eoldal.hu   beindítását követő harmadik napon a Facebook több keresztény közösségének képviselője levette a lapjáról a beharangozó felhívásomat és törölt a csoport ismerősei közül azzal , hogy Dombi Ferenc Hang könyveit követve téveszme áldozatává váltam . Írásaim szellemisége , tartalma , megírásuk célja egyáltalán nem érdekelte Hozzátette , hogy Dombi Ferenc egyházellenes nézeteket hirdet . Levette a lapjukról a válaszomat is .
jezus-tanaitvany.jpg
Feri bácsi Kinyilatkoztatása kivizsgálásának rövid időszaka kivételével aktív ,  katolikus lelkészi munkája mellett " vette " az Üzeneteket ( tehát nem " illegalitásban ) és írta meg a 43 Hang kötetetben a kb húszezer - életvitellel , betegségekkel  , vallással , családdal , munkahellyel , párkapcsolattal ...stb kapcsolatosan hozzá idézett - kérdésre a válaszokat  - a benne megszólaló Hang - a Magasabb Szellemvilág , Jézus útmutatása  alapján, az Evangéliumok állandó kontrollja alatt . Soha nem Egyháza ellen írt , hanem az egyházak felelős beosztású hivatásosait , munkásait bírálta azokért a hibákért , amiket elkövettek - elkövetnek azzal , hogy Jézus nevében Jézus evangéliumaitól eltérő módon  tanítják , vezetik a rájuk bízott híveket . 
Egyebek közt például a feltétlen engedelmeskedtetéssel , ami a Jézus által hirdetett " testvérei vagytok mindannyian egymásnak " tanítással nem összeegyeztethető . Más : A mózesi hagyományokat követve a " Ne ölj ! " parancsot tevőlegesen és hallgatólagosan figyelembe nem véve a hatalmi érdekek alá rendelik évezredek óta . ( pl . :Szent Inkvizíció , a Keresztes háborúk , a fegyverek megáldása stb... fegyverek-megaldasa.jpgamelyekért János Pál Pápa bocsánatot kért az egész Világtól )( Jézus nem ad lehetőséget semmilyen címszó alatt e parancs megszegésére ! ) Továbbá azért is illeti bírálattal az " írástudókat " , hogy mindezidáig nem tudták , nem akarták az Ő legfőbb tézisét az ellenségszeretetet tartalommal megtöltve , érthető és élhető módon a híveknek megtanítani , elmagyarázni . 
Az eltolódott súlypontok - nevezetesen annak nem figyelembe vétele , hogy a Kereszténység elsősorban Magatartás és csak másodlagosan Szertartások kérdése - miatt illette legtöbbször bírálattal az egyházi személyeket , így érthető , hogy szálka a mai napig a hatalmi , hierarchikus struktúrához ragaszkodó illetékesek szemében . Megkülönböztetett tisztelet illeti  az egyre növekvő létszámú kivételt !
jezus-dombi-feri-bacsi-webhang.jpg
 
Kedves Barátaim ! Azért döntöttem a lap létrehozása mellett , mert semmihez se hasonlítható intenzitású késztetést érzek arra , hogy megosszam Veletek - akikkel minden bizonnyal szintén történtek megmagyarázhatatlan dolgok , akik jószándékú , nyitott , szabadon szárnyaló gondolkodású emberek vagytok - amit eddig megtanultam és magamévá tettem .
A következő , az " Első közelítésben még mindegy "  című írásom - úgy érzem - még szorosan ehhez a témához kapcsolódik . Ha időtök engedi , nézzetek bele ebbe is .
 
Nagy szeretettel hívlak Benneteket együtt - gondolkodni akár ezen a lapon , akár személyes találkozásokon keresztül is !
 
Tisztelettel : Tölgyesi György ( 65 ) Nyugdíjas elektronikai fejlesztő , természetvédelmi tanácsadó , Hódmezővásárhely 2015 Május 24 . - án  , a Szentlélek kiáradása ünnepe , Pünkösd napján .
 
Frissítve , kiegészítve : 2020 Június 1 - én 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kedves Gyuri!

(Nagy Imre Zsolt, 2015.07.15 09:12)

Köszönöm Istennek a vasárnapi szegedi találkozásunkat. Az 'utazás'-od folytatására biztatlak ez úton is. Istenünk adjon tiszta gondolatokat, megerősítést mindannyiunknak, útkeresőknek és az úton már járóknak ahhoz, hogy minél többen és minél többször lássuk meg a csodát, ahogy azt te is megfogalmaztad, átélted és próbálod közvetíteni.
Isten óvjon és gazdagítsa életed!

Testvéri szeretettel:
Imrezsolt:)
ui: egyszer meglátogtanám én azt a gólyafészkes kis tanyát, ha nem bánod (http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/15_evig_jart_vissza_tolgyesi_gyorgy_tanyajara_a_golya/2437940/)

Re: Kedves Gyuri!

(Nagy Imre Zsolt, 2015.07.16 21:37)

Szervusz Zsolt ! Köszönöm , hogy megtaláltál itt ! Én a Fészen kerestelek , ott pörgősebb a kommunikáció , pl itt csak most látom - azután , hogy minden lapot végignéztem , hogy írtál . Köszönöm ezt a gondolatiságot , megfogott akkor is , amikor találkoztunk és amikor beszéltél Magadról . Köszönöm a linket is . Természetesen alkalomadtán ( az idén még valószínűleg nem kel el ) szivesen látunk Benneteket . Ha idővel végiglapozol itt , számítok az ötleteidre az újabb - akár közösen szerkesztett - témákat illetően . Szeretettel : Gyuri