Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÉPÉSEK , MELYEK CSAK AZ " ÉN " LÁBAIMMAL LÉPHETŐK MEG

 

 

tanitvany-agysejt.jpgMi az hogy az " ÉN " lábam ???... Téged elgondolkodtatott e már  , hogy mi rejlik ezek mögött a birtokos kapcsolatok mögött ? Például az én kezem , az én szemem , az én hangom , az én testem , az én versem , az én agyam ,  az én gondolatom ...stb , stb

Ez bizony - bizonyíték , nyelvtani bizonyíték arra , ez az ÉN nem más , mint egy olyan Valaki ,           aki mintegy kívülállóként birtokol egy testet és emellé egy anyagi  ( kémiai , elektromos )                elven működő - az ÉN agyammal működő - szellemiséget , szellemet is , anélkül hogy azokkal Önmagát azonosnak gondolná .
 

tanitvany-test-elhagyas-1.jpgTöbbezerre tehető a hiteles , publikált halálközeli élmények száma . Ezekben közös a testelhagyás megtapasztalása , amikor a Lélek - a klinikai halál bekövetkeztét követően - kívülről látja a saját élettelen testét pl . a műtőasztalon , vagy a baleset helyszínén .

jezus-jarius-lanya.jpg

 " Leány kelj föl ! Erre visszatért a lelke ... " ( Lukács 8 / 54 - 56 )

Sokáig keverten használtam a szellem - lélek fogalmakat , de ebben is a nyelv segített eligazodni .   Ugyanis  - ha valamiről írunk , akkor szellemi munkát végzünk , ha túl sokat tanulunk , szellemileg fáradunk el ,  egy mozgalomnak szellemi irányzata van , egy könyvnek szellemisége ,egy embert jellemezhet szellemesség , szellemdússág , vagy éppen szellemi sötétség ...- láthatjuk , hogy ezek a szavak tartalmilag mindig a szürkeállományunkkal hozhatók kapcsolatba .

tanitvany-orangyal.jpgAnnak ellenére , hogy a szellemeket , a szellemi lényeket , szellemtestvéreinket , a gonosz szellemeket , a Szellemi Hazát ...stb ugyanazzal a szóval írjuk le , ezeket mégis mindannyian egy másik dimenzióba - egyfajta megfoghatatlan , elképzelhetetlen lelki dimenzióba képzeljük bele - szellemi úton - az agyunkkal okoskodva , évezredek óta .

A Lelkünk az , Aki birtokolja ezt a fizikai testet és benne a szellemi tevékenységre többé - kevésbé alkalmas agyunkat - földi  küldetésünknek erre a néhány  évtizedére .    ( Ha az időtökbe belefér , erről kicsit bővebben olvashattok a " KIŰZETÉSRŐL ( FELNŐTT VÁLTOZAT ... " ) írásomban .                                                                                                                                           Nyelvünkből - egyesegyedül a földi nyelvek között - kiolvashatjuk , sőt meghatározhatjuk a Lélek lényegét . Ezért is nevezik szakrális nyelvnek ( és nem csak a magyar nyelvtudósok ) Nem szeretném persze , hogy sovinizmusba torkolló " magyarkodásra " ( lassan pejoratív hangzásúvá válik ez a szó ) buzdítana bárkit ez az írás . Most felsorolok ízelítőül néhányat a " lelkes " magyar szavainkból - fantáziaserkentőül . ( hasonlókat bármely magyar szótárban találhattok )                                                                                                                                            " ...lelkes , lelkész , lelkesedik , lelketlen , lelkialkat , lelki válság , lelkiállapot , lelkierő , lelkifurdalás , lelkiismeret , lelkiismeretlen , lelkipásztor , lelkivilág , lelkület , lélek , léleklátás , lélekharang , lélekmentő , lélektan , lélekemelő , lélekkúfár , lélekjelenlét ... stb "

A Lelki Dimenzió részeként jelen levő Lelkünk létének belátásával ( elfogadásával , elismerésével , deklarálásával , legitimizálásával ) megtettük az első jelentős lépést affelé az Ajtó felé , amely mögött - számunkra egyelőre láthatatlanul - Szellemtestvéreink és Maga Isten várják eltévedt " bárány " magunkat , hogy visszasegithessenek bennünket az Örök Szellemi Hazába .

   " Ímé az ajtód előtt állok és zörgetek . "  ( Jelenések )

jezus-az-ajtod-elott-allok.jpg

 

Úgy mondják azok akik jó megfigyelők és azok akiknek " van szemük a látásra " , hogy ez az ajtó olyan ajtó , amin nincs kilincs kívülről... mert mindig mi döntünk , minden percben a JÓ vagy a ROSSZ mellett , hogy Kit vagy Mit engedünk be magunkba , magunkhoz .

Ez Jézusra ( Istenre ) is és elsősorban is - vonatkozik .

Ha a Rossz mellett döntünk - Szabad Akaratunkból - Ő ez ellen nem tehet semmit ... egyszerűen tehetetlen . ( aki ezzel nem ért egyet , kipróbálhatja, hogy bármit megtehet , a Számlát azonban - számoljon vele , előbb , vagy utóbb - ki kell fizetnie ) A SZERETET, a JÓ körén belül viszont - Mindenható ! JÓ pedig az a " dolog " , amire sohasem késő ...

Arról pedig , hogy ezzel a közismert fogalommal - a Szeretet fogalmával - miért kell óvatosnak lennünk , az " EGY FÉREÉRTETT FOGALOM :  SZERETET " jegyzetben írok bővebben .

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.