Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÓNAK LENNI NEHÉZ , DE JÓ , MÍG ROSSZNAK LENNI KÖNNYŰ , DE ROSSZ .

lelki-kisfiu-nyuszival.jpgAki még nem ismerné , ez egy társas - játék . Ezt - tényleg lehetetlen egyedül játszani ...

 A " Kihívótok " - akinek a nevét csak a végén árulom el - egy olyan " Játékra " invitál Benneteket , ami már pár nap után is képes azt az érzetet kelteni a " játékosokban " , hogy a világ nem is olyan reménytelen , mint eddig gondoltuk és akár már abba se kellene hagyni ezt a megkezdett játszmát ...

Sőt ! Ha komolyan veszed és időközben egy " magasabb nehézségi fokozatra " váltasz , azt is megtapasztalhatod , hogy a Téged körülvevő emberek is mintha valahogy , megváltoztak volna ...

tanitvany-husveti-jatek.jpg

" Technikailag " fő Szabály az , hogy egyedül csak Te tudhatod , hogy részt veszel a játékban , annak ellenére , hogy egyedül - ez a játék - egyszerűen nem játszható , nem működik ! Ha mégis kiderül , hogy ( csak ) " játszod " ezt a játékot , akkor sajnos egy időre kizárod magadat ... majd időközben rájössz , miért . Egyszerűen elveszted a " Hiteledet "

tanitvany-husvet-3.jpg

Itt a Fészen természetesen " Tetszikelhetsz " és meg is oszthatod másokkal ezt a felhívást , azonban a világért se áruld el a többieknek , hogy " belementél a játékba " 

Hogy kik is ezek a többiek ? Ezek a Te passzív játékos társaid , a szeretteid , a barátaid , az osztálytársaid , a szomszédaid , a munkatársaid , a bolti eladók , a parkolóőr , a  Közterület Felügyelő , az álruhás NAV  ellenőr ( ez utóbbiakat csak a már említett magasabb nehézségi fokozatra váltás után javaslom a " partner listára " felvenni ) és sorolhatnám , a környezeted Szereplőit ...

tanitvany-husvet-4.jpgA Játékszabály mindössze egymondatos :

Tégy valami JÓT mindenkivel , aki csak az Utadba kerül , mosolyogj Te először és minden esetben mondj NEM - et minden Benned felmerülő Gonoszságnak !

Kicsit bővebben ; arra kérek minden Játékost , hogy úgy közelítsetek a következő napokban a Másikhoz , hogy akarjátok szívből őnéki azt a Jót , amit Magatoknak szeretnétek , illetve - egyáltalán ne kívánjátok az ő számára , amit Magatoknak nem kívánnátok !

 Most mondok pár hétköznapi példát - fantázia serkentőül - , hogy lássátok , mennyire nem nehéz ez a Játékszabály : ( Alap nehézségi szint )

- Ha leejtesz valamit a lakásban , vagy " véletlenül " eldobsz bármit az utcán , akkor azonnal felveszed , hiszen ha nem tennéd , valaki másnak kellene felvennie , mint ahogy eddig is tette az a " valaki " a Te gátlástalanul széjjelhagyott cuccaiddal , eldobott szemeteiddel ... 

szemeteles.jpg

- Fiú létedre többé nem pisilsz állva a vécétekben , mert Te már tudod , hogy ennek a szétfröccsenő orrfacsaró tisztátalanságnak nem teheted ki a Szeretteidet .

- Ha más is tartózkodik rajtad kívül egy adott helyen , embernek nézed Őt is és nem bömbölteted a TV - t , a HIFIT

- Ugyanakkor , gyakorta megkérdezed , hogy mit segíthetnél 

husveti-tarsasjatek-11.jpg

 

- Bármilyen fáradt vagy is , nem terheled savanyú ábrázattal a másik embert , akivel dolgod van , hiszen lehet , ő sokkal fáradtabb Tenálad ( pl már hat órája  áll a felvágottas pult mögött ) , ezért embernek ( nem a Te szolgálatodra rendelt rabszolgának) tekinted és tisztelettel  , mosolyogva köszöntöd és adod elő kérésedet .

- Egy autósnak az a dolga , hogy Téged a zebrán átengedjen , ugyanakkor " ő is csak egy ember " és hidd el , bearanyozod a napját , ha köszönésképpen feléje biccentesz a fejeddel ...

- Ha a káromkodást , a trágár beszédet ( amit már annyira megszoktál , hogy észre se veszed ) is a minimálisra tudnád szorítani , az olyan lenne a környezeted számára mintha kitisztulna a levegő ...

- Gyakorolod a " vissza nem bántás , a vissza nem ártás " tanitvany-kard.jpgmisztériumát , mert Te már tudod , hogy a látszattal ellentétben mindenki elsősorban magának árt azzal , ha Téged bánt és megpróbálod inkább sajnálni , szánni az illetőt .

Kedves Játékos Társam ! Ha belemennél a játékba , de attól tartasz , hogy neked ez nehezen menne , hogy mesterkéltnek , " természetellenesnek " tűnnél , semmi másra ne gondolj egy adott szituációban , csak arra , hogy Teneked vajon hogy esne , ha valaki azt tenné Veled , amit Te most . éppen tenni  készülsz akár a Szeretet , vagy akár vagy Bántás jegyében .

És most a " Kihívónkról " :

Ö  volt Az , Aki kétezer évvel ezelőtt elébünk élte és tanította az Emberhez , mint Szellemi Lényhez egyedül méltó lét Mintáját , Aki biztosított arról minket , hogy , ha ezt a Mintát elfogadjuk , követjük , lemásoljuk - ha úgy tetszik - leutánozzuk , akkor már itt a Földön is elérhetjük a Boldogságunk egyedüli feltételének , a Szívbékének az állapotát , amit tőlünk soha , senki el nem vehet , szemben a Boldogságnak képzelt bódultság pénzért megvásárolható kellékeivel ...

" Keressétek előbb Isten Országát és Igazságát és a többit ráadásul mind megkapjátok " ( Máté 6 / 33 )

Ami nem mást jelent a mai nyelven , mint : "  Ha Jézusnak szót tudunk fogadni , Ő a körülményeinknek is az Istene lesz " ( A Hang )

tanitvany-az-vesse-ra-az-elso-kovet.jpg

Egyedül Ő volt képes arra a világtörténelemben , hogy az Univerzum Vezérelvének , a Szeretetnek  a számunkra is érthető és élhető meghatározását ránk hagyja :

-Mindig akard azt a jót másoknak , amit magadnak szeretnél !

- Mindig bocsáss meg mindenkinek !

- Mindig segíts - ha megteheted - a valós szükségletet szenvedőkön ! 

( Ráismertetek a játékszabályokra ? )

Hatvan éves koromig magam sem tudtam ( mert nem akartam tudni ) , hogy a kedves nyuszis , hímestojásos , locsolkodós Húsvét ünnep valójában arról kellene , hogy szóljon , hogy megemlékezzünk Jézusról , Akit a tanításáért elképesztő kegyetlenséggel megkínoztak , megöltek , hogy aztán további Kegyelmi Ajándékképpen - feltámadásával - bebizonyítsa nekünk , hogy Igenis létezik - számunkra is létezik - az Örök Szellemi Haza , ahová Őrajta ( de csakis Őrajta ) keresztül bejuthatunk .

" Én vagyok az Út , az Igazság és az Élet ! Senki nem mehet be az Atyához , csakis Énáltalam ! " (János14 / 6 )

tanitvany-a-tekozlo-fiu.jpg

Számomra Húsvét legfontosabb üzenetét az Ő utolsó mondatainak egyike rejti :

" ...megtartsátok mindazt , amit parancsoltam néktek és íme Én veletek vagyok , minden napon , a világ végezetéig ! " ( Máté 28 / 20 )

( Források : Evangéliumok , www.webhang.hu )

Hálás lennék , ha Ti is írnátok itt példákat a fentiekre , a Ti Szeretetcselekedeteitekre , mindannyiónk okulására . 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagyvárad

(Szilágyi Erzsébet, 2019.03.01 20:15)

részt veszek ebben a ,,játékban ,,amig csak élek

Re: Nagyvárad

(Tölgyesi György, 2019.03.02 06:08)

Kedves Erzsébet ! Nagyon köszönöm , hogy leírta , ha röviden is , de " Szilágy Erzsébet levelét megírta ..." Áldott Szép Tavaszt kívánok Önnek !

Re: Re: Nagyvárad

(Szilágyi Erzsébet, 2019.03.02 13:45)

Köszönjük viszont

3900 Szerencs Szabadság út 5/4

(Tóth Lászlóné, 2016.09.12 21:20)

Ha jól értelmezem a "Játék" az lenne, hogy próbálkozzak hétköznapi életemben is és hitéletemben is "Jézusként" viselkedni. Nem lesz könnyű de megpróbálom. Biztosan botladozni fogok, de mégis ha eszembejut a játék akkor már kicsit jobb leszek, megtanulok kicsit úrrá lenni önmagam önzésén.

Re: 3900 Szerencs Szabadság út 5/4

(Tóth Lászlóné, 2016.09.18 22:05)

Szívből örülök a válaszának . A lapomat azért hoztam létre , hogy segítsek " Jónak " lenni . Elnézést , hogy csak most láttam a levelét . További jó játékot kívánok Önnek és kedves családjának . Szeretettel György