Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ISTENMORZSÁK 21 .

istenmorzsak-21.jpg                                                                                                                                      Mi is a bajunk nekünk Istennel , illetve Jézussal ? Talán az , hogy Ő jelképezi , Ő testesíti meg a vallásosság fogalmát ? Talán még azt is , amit a vallásosok a " hivatásos " Írástudókkal az élen  az emberiség ellen , a 2000 év alatt elkövettek ?

Hát , először is ; Jézus sohasem volt vallás  , sem vallásalapító ! Vallást mi , emberek csináltunk Őbelőle !

Ö " csupán " A MAGATARTÁS volt ! Az emberhez - mint Szellemi Lényhez egyedül méltó Lét Magatartás - Mintáját tanította , élte és halta elénk .

ECCE HOMO ! Mondta Pilátus Jeruzsálemben Isz . 0033 - ban , Jézusra mutatva ( ma már tudjuk , fogalma sem volt , hogy ezt miért mondta ) , mielőtt a halálos ítéletet kimondta volna .

jezus-ecce-homo-antonio-ciseri.jpg

                                                       Antonio Ciseri festménye                     ECCE HOMO ! ÍME AZ EMBER !

jezus-ecce-homo-3.jpg

Hogyan is van ez ? Ime itt áll előttetek az EMBER . A nagybetűs EMBER .  Embernek nevezett Szellemi Lényeknek a Prototipusa . Annak a megszámlálhatatlan Szellemi Lénynek a Prototipusa , akiket Isten - egyesegyedül a számtalan Szellemi Lény közül - a Saját Képmására teremtett !

jezus-ecce-homo-2-vilagos-munkacsy-m.jpg                                      Munkácsi Mihály festménye

ecce-homo-titian-1543-500.jpg                                                   Titian 1543

Jézus azért jött el közénk , hogy megmutassa az Utat ( " Én vagyok az Út ... /  János 14 . 6 ) , a " szűk Ösvény , a keskeny Kapu ... " / Máté 6 . 12 - 14 / , amin keresztül visszatlálhatunk mi , az Ő eltévedt Bárányai az Örök Szellemi Hazánkba .

Mert az Örökkévalóság - Valóság , ahogy ez a - egyesegyedül a mi csodálatos magyar nyelvünkben - önálló kifejezést is kapott .

Befejezésül elmondom , miért is kérhette Jézus a következőt  :"  Vegyétek fel magatokra az Én igámat ... mert az Én igám gyönyörűséges , az Én igám nem nehéz ... " / Máté 11. 28 /

jezus-tanit-1.jpg

Ha Jézus által tanított Magatartás - Minta  szerint rendezzük be az életünket , ha ezt a Mintát lemásoljuk , leutánozzuk , akkor már itt a Földön is elérjük a Szívbéke állapotát , amiről két dolgot érdemes megjegyeznünk ; nevezetesen , hogy a Szívbéke bizonyítottan ( !!! ) az Emberi Boldogság  egyedüli feltétele és ráadásul ez az egyetlen dolog ez életünkben , amit tőlünk soha , tanitvany-jezus-arca.jpgsenki el nem vehet ! 

Szívből remélem , hogy  lesznek Közületek - nyiltszívű , jószándékú , jóakaratú Testvéreim között számosan  , akik - írásomat olvasva - ezután más szemmel fognak az érettünk élt és halt Isten Fiára , Jézusra ( fel ) tekinteni . Úgy legyen !

" Én Jézus azért jöttem közétek , hogy úgy szeressétek Embertársaitokat , mint önmagatokat . " ( Jézus / A Hang / www.web-hang.hu )

Utóirat : Kezdetben még 50 - 60 csoporttal is megoszthattam az írásaimat . Mára odajutott az állapot , hogy már a harmadik megosztásnál is letilt a közösségellenes fogalmak között a " szeretet , emberség , Isten , Jézus " szavakra is programozott automatikus szűrő rendszer ...

Drága Testvéreim ! Nagy szolgálatot tennétek ( feltéve ha egyetértetek az írásaim tartalmával ) tovább osztanátok az Istenmorzsákat , csak  egy két csoportban , hogy ne szúrjon szemet az " Automatának "

Végtelenül sajnálom , hogy az " ÖRÖMHÍR " - be ilyen üröm - hír kellett , hogy keveredjen !

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.