Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GONDOLTAD VOLNA ? A " LEGYEN MEG A TE AKARATOD ! " FORINTOSÍTHATÓ HOZADÉKA .

tgy-ifj-id00022.jpg

Mottó : A " vÉLETLEN " fogalma földi találmány , a Mennyben ez a szó egyszerűen  nem létezik !

Egész életemben hatalmas képzelőerővel agyaltam , fantáziáltam , tervezgettem , majd mindent egy lapra téve , időt , pénzt , energiát nem kímélve ( se magamat , olykor meg másokat sem ) , a gyertyát két végén égetve , olykor több vasat is a tűzben tartva dolgoztam a magam és Szeretteim  elképzelései megvalósításán .

Hát , nem is lettem se Profi semmiből , se nem is " gazdúltam " meg , viszont rendesen belefáradtam , beleöregedtem ...

tgy-ifj-id0001.jpg

Tartott ez az állapotom egészen a hatvan éves Születésnapomig .

Ekkor történt , hogy a környék hirhedt ateistájaként egyetlen másodperc alatt " jóba lettem " Jézussal ! Részleteiben most nem térek ki erre , mert az első írásaimban itt a Lapomon erről is mesélek .

szeretetvendegseg---2-.jpgEnnek az első " hozadéka " az lett , hogy azon túl , hogy egymásra találtunk a Nagybetűs Társammal , Ódor Edittel , hogy egyszerre " jóba lettem " a Világgal is ! Jóba lettem a Körülményeimmel  is - lehettek bár akármilyenek - és " jóba lettem " az Emberekkel  is .

Ami persze nem minden esetben jelentette azt , hogy Ők is jóba lettek volna velem !

Nem , mert mindjárt az elején megtapasztalhattam Jézus Ígéretét : 

A hozzám legközelebb állók közül többen is az Ellenségemmé , vagyis Rosszakarómmá váltak . Törvényszerűen kellett ennek így lennie , hiszen Ők nagyon hamar rájöttek , hogy onnantól már nem tehettek meg velem kedvük szerint bármit , mindent ( ahogy eddig , pontosabban ; ahogy ezideig ezt én lehetővé tettem a számukra )

Na de innentől ez már nem az én gondom többé ...

Nem , mert amit az én új Gazdám , Uram ; Jézus , az Ő szeretetvendegseg-2018-aug-24--219--1.jpgÖrömhírében , az Evangéliumában nekünk megígért ; az Ő Békességét - amit a Világ nekünk meg nem adhat , de ugyanakkor tőlünk el se vehet - immár végérvényesen , visszavonhatatlanul a magaménak tudhattam !

   Rátérek arra , ami miatt ehhez az íráshoz egyáltalán hozzákezdtem .

Van ugyanis ennek a bárki által megtapasztalható állapotnak egy másik , akár " Forintosítható Hozadéka " is .

95f31289a0afa2b1256aa20ce6a3bf12.jpgPár évembe telt , amíg " újra tudtam gombolni a kezdetektől - az első gombjánál - rosszul begombolt kabátomat " és  kellő Alázattal tudtam végre Érthető és Élhető Tartalommal megtölteni a mindenki által ismert , legtöbbször közhellyé degradált , lejáratott " szlogent " ; 

             a " LEGYEN MEG A TE AKARATOD ! " - at .

 

Hogy ezzel a Felismeréssel Nektek is tudjak segíteni , elöször muszály egyetértenünk néhány Alapvető Igazsággal ! Tőmondatos formában , csak felsorolás szerűen ;

Mi valamennyien Szellemi Lények vagyunk 

Itt a Földön az egyetlen " keresnivalónk " az , hogy Vizsgát tegyünk a Szeretetből .

Sikeres Vizsga esetén visszafogadnak bennünket mindannyiónk Örök Szellemi Hazájába , ahonnan annakidején önként kiszakítottuk magunkat .

Földi tartózkodásunk teljes időtartama alatt Szellemi Lények vesznek körül bennünket . Ezt úgy lehet elképzelni , hogy úgy átjárnak bennünket , mint a Tv , Rádió . Telefon...stb rádióhullámai .

Vannak köztük a Sötét Oldalt képviselők és vannak , Akik az Isteni Szeretet Küldöttei , az Őrangyalunk vezetésével .

ellene-mondok-ateistak.jpg

A Gonoszság Ártó Szellemei gátlástalanul , szűntelenül arra törekszenek , hogy minket Istentől eltávolítva - Örökre elveszejtsenek .

Míg a Jó Oldal Szellemi Lényei minden esetben a mi Szeretetben való Növekedésünk , a Boldogságunk , tehát az Örök Életünk érdekében tevékenykednek .

ellene-mondok-like-4.jpg

Az alapvető különbség a " módszereikben " az , hogy míg a Rossz Oldal  Szemtelen Szellemei bármikor , bármit megtehetnek beleegyezésünk nélkül is , addig az Őrangyalunk vezette " Team " minden körülmények között  köteles figyelembe venni a mi Szabad Akaratunkat , ami a gyakorlatban azt jelenti , hogy csak akkor avatkozhatnak be tevőlegesen az életünkbe , ha erre kifejezetten megkérjük Őket ! Ez a mi érdekünkben van így " kitalálva " !

Az eddigiekből következik , hogy az adott napon mindig azoknak a Szellemi Lényeknek a hatása alatt fogunk állni , amelyik Oldal mellett reggel elkötelezzük magunkat .

Teljesen logikus , hogy ha " elfelejtünk " elköteleződni reggel , akkor ezzel a Rossz Oldalnak engedünk Szabad Utat . A Jó Oldal ilyenkor kénytelen félreállni , mert úgy értelmezi a hallgatásunkat , hogy aznap nem kívánjuk a segítségüket igénybe venni !

jezus-kisfiuval.jpg

Abban az esetben viszont , ha ezt megtesszük , akkor ezek a Szellemi Lények , azonnal körbevesznek minket  ,  védelmet adnak a Rossz Oldal Támadásai , Kísértései ellen és , ami most itt a legfontosabb , elkezdenek dolgozni a mi dolgainkon . Az Ő elképzelhetetlenül hatalmas Informatikai Kapacitásuk révén , napokra , hetekre , hónapokra sőt évekre előre le tudják szervezni azokat a Találkozásokat , Telefonokat , eseményeket , ( az olyanokat , amiket általában " VÉLETLENEKNEK " szoktunk nevezni ) amik ahhoz szükségesek , hogy mi boldoguljunk . ahogy Urunk azt megígérte :

" Keressétek ELŐBB Isten Országát és Igazságát és a többit , ráadásul majd mind megkapjátok ! "

Megmuatom egy példán keresztül , hogy  hogyan is működik ez - akár " Forintosítható " módon is - a gyakorlati életünkben .

Tegyük fel , hogy  egy Megérzés , egy Sugallat hatására elhatározod , hogy belekezdesz egy szuper haszonnal kecsegtető vállalkozásba , amihez igénybe kell venned egy tőkeerős , sikeres ember hírében álló vállalkozót - társtulajdonosként . Átgondolsz alaposan minden eshetőséget . Úgy ítéled meg , hogy minden fáradságot megér a várható anyagi siker és a pénzedet ide fekteted be és éjt nappallá téve , magadat ,  nem kímélve belevágsz az Üzletbe .

luxus-1.jpg

Hamarosan kiderül azonban , hogy a társad súlyos beteg és rövidesen meghal . Magadra maradsz egy olyan Projektben , amihez Te , magadban kevés voltál . Ráadásul a Hagyatéki eljárásban derül ki , hogy komoly tartozást halmozott fel a társad és ez téged húsbavágóan érinteni fogsz . 

A Stresztől , a Félelemtől megbetegszel , a Családi életed romokba dől , vagyonodat elveszíted ... GAME OVER !

Nézzük meg , mi történik akkor , ha ezt az egészet másként közelítetted volna meg . Pörgessük vissza a filmet az elejére !

Megvan a sugallat , megvan kivel dolgoznál együtt , átgondolod , milyen források állnak a rendelkezésedre , felméred az erre a dologra fordítandó idő igényt , az egészségügyi állapotodat , azt , hogy hogyan tudod összehengolni a családi életeddel , épp úgy ahogy az előző esetben . 

Ezúttal azonban nem ugrassz azonnal fejest ebbe a Projektbe , hanem leülsz és egy hosszú elmélyült Beszélgetésben ( Imádságban ) Urunk elé viszed az elképzeléseidet és a végén az Ő Áldását kéred erre az egészre . Innentől nem teszel semmit , csak vársz , hiszen Odabíztad , elengedted , lévén , hogy te mindent megtettél , amit előzetesen megtehettél .Csupán két eset lehetséges  

Ha Áldás van egy elképzeléseden , akkor Úgyis ( ! ) beindul egy olyan felfoghatatlanul szövevényes , mindenre kiterjedő Szervező Munka  " Odafent ", aminek hamarosan elkezded megtapasztalni a kisebb , nagyobb Jeleit , míg egyszer csak összeáll a Puzzle , rendelkezésre áll az összes feltétel s elkezdheted az érdemi munkát , ráadásul úgy , hogy az se a családi életed , se a pihenésed , se az erőd rovására nem fog menni . 

csalad.jpg

Nézzük a másik lehetségességet , azt , amikor nincs Áldás az elképzeléseden , az előző példánál maradva :

Szellemtestvéreid tudják , hogy a társad napjai meg vannak számolva , lévén , hogy mindenki Életideje napra meghatározott ( ! )

Tudják róla azt is , hogy a sikeres külső mögött nem tiszetsséges módon megszerzett vagyon és hitelezők sora áll , így a " kisújjukat sem fogják mozdítani " a terved előmozdítása érdekében .

Rövidesen arra a következtetésre jutsz , hogy nyilván nem volt Áldás az elképzeléseden , mert nem történik semmi olyan , amit reméltél , ráadásul Őrangyalod még arról is gondoskodni fog , hogy megtudd , ki is valójában az , akit társadul akartál ...

Tehát elkezdheted kimondhatatlanul Hálás szívvel megköszönni Urunknak , hogy nem engedett téged a Szakadékba zuhanni ! Örökkévaló Lelked érdekében , ne felejts el Bocsánatot is kérni !

bocsanat.jpg

Eddigre már nyilvánvalóvá vált Számotokra is , hogy mit is értettem az elején " Forintosítható Hozadék " alatt . 

Ha ugyanis kéred és megkapod az Áldást , akkor úgyis és mindenképpen ( ! ) össze fog jönni az elképzelésed , mégpedig úgy , hogy az a magad s családod számára és a Lelki Fejlődésed szempontjából is a legelőnyösebb lesz !

Ha nincs Áldás ás mégis belefogsz , akkor rajtad az Isten sem fog tudni segíteni . Odalesz a családi békéd , a vagyonod , elfogy az erőd , tönkremegy az egészséged , elpazarolsz éveket ... soroljam ?

Ráadásul a Lelki Fejlődésed is megrekedhet és az Őrökkévaló Sorsod is megpecsételődhet ilyen körülmények között , hiszen ilyenkor többnyire tovább mélyül a Szakadék , ami Istentől elválaszt bennünket .

Mi ez ha nem " Forintosítható Hozadéka " ennek az egyetlen rövidke mondatnak ? !

                         " LEGYEN MEG A TE AKARATOD ! "

Kicsit olyan ez , mintha azt a bizonyos " Tűt " akarnád megkeresni abban a bizonyos " Szénakazalban "

Ha erre a Tűre neked szükséged lenne  és ezt megbeszéled Szellemtestvéreiddel , akkor két eset lehetséges :

Ha Áldás van a kéréseden ( vagyis úgy látják , hogy az a Tű elősegíthati a te Lelki Fejlődésedet ) , akkor Csodát fognak tenni . A Tű akkor is előkerül valahogy , ha nem is keresed ! Nekik ez csupán egy " Gombnyomás " - ba kerül !

Ha viszont nincs ralta Áldás , mert mondjuk " másokat akarsz vele szúrkálni " , akkor keresheted akár évekig , időt , pénzt , fáradságot nem kímélve , akkor se fogod megtalálni ! Megjegyzem ; ha csak nem fordulsz el Istentől és a Rossz Oldal segítségét nem kéred . Ekkor viszont az Isten Irgalmazzon a te ( eladott ) Lelkednek !

Nyilvánvaló , hogy még ennél a kis " játék példánál " is " Forintosítható " az Áldás vagy nem Áldás kérdése .

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vásárhely, Dobó Katalin u.46/6

(Molnár Zoltán (Kárpitos), 2020.02.21 17:40)

Kedves György!
Ez az írásod remek példája az “ Okos ember más kárán, a buta sajátján tanul”-nak. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy buta vagy, ezt semmiképpen nem tenném, ellenben szeretnék ilyen módon köszönetet mondani, hogy mi is tanulhatunk a Te példádból is!
Hálás köszönettel érte, üdvözöllek: Molnár Zoltán

HBÖSZÖRMÉNY

(OZSVÁTH SÁRA, 2020.02.20 12:39)

Vélemény a "GONDOLTAD VOLNA?" írásról. Értelmesen megalkotott, gondolkodásra, szerénységre,megfontolásra tanító alkotás. A mindennapjaink kudarcaira hívja fel nevelő-jellegű példáján keresztül az olvasó figyelmét, a felebaráti szeretetre :A hit és az erkölcs erényei alapján!Re: HBÖSZÖRMÉNY

(Tölgyesi György, 2020.02.21 04:39)

Ha csupán az Ön figyelmét keltette volna föl az írásom , már nem lenne hiábavaló Kedves Sára ! Köszönöm , hogy vette a fáradságot és értékelte ! Minden Jót kívánok Önnek !