Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMBERI SORSUNK " PIROS CSOMÓPONTJA " ; PÜNKÖSD

punkosdi-rozsa.jpgMennyire szerettem mindig az Ünnepeket . Szerettem iskolásként , felsőbb iskolásként , szerettem kenyérkeresőként . 

Annál jobban szerettem , minél " többnapos " volt az Ünnep .Megállni , pihenni , ajándékot kapni , ajándékot adni , semmitteni , meg egész mással foglelkozni mint a hétköznapokon .

A vallásból , az Egyházból , a Papokból - Istenből persze nem kértem . Ebben abszolut következetes voltam egészen hatvan éves koromig .  Azt is tagadtam , hogy ezeknek az Ünnepeknek bármi köze lenne Istenhez . Egyházi ünnep - ezzel akkortájt nem igazán dicsekedtünk .

Hogy is lenne köze Istenhez , bár még Betlehemeztem is , milyen jó móka volt eljátszani ezt a bugyuta kis mesét Karácsonyor a Kisdedről ( egy újszülöttnek punkosd-3.jpgmindig örülünk ) , ami persze ugye azért a Szeretetről szól valahol , de inkább az ajándékozásról ( annak minden örömével és főleg terhével ... )meg a fenyőfáról - hiszen Fenyőfaünnepséget rendeztek még az iskolában is nekünk - és persze az evés - ivásról . 

Aztán már csak párat kell aludnunk az Ünneptől a következő Ünnepig , a Húsvétig . Nézzük csak ; három , négynapos lesz ? Szuper ! Ezúttal legalább nem " punkosd-4.jpgkellenek " ajándék  hegyek , egy kis édesség , amit majd a Nyúl a fű fészekbe tojik ... Meg csokitojás , csokinyúl , barka , kisbirka ( bocsánat ; kisbárány ) ja - a és elsősorban a Locsolkodás , amit majdnem elfelejtettem , lévén , hogy magam valamiért mindig kerülni próbáltam , ha lehetett - és aztán jöhet a kikapcsolódás , tavaszodván esetleg a kirándulás , lehetőleg egy karton sörrel .

A Pünkösd megint nagyon jól jött a tavaszi fáradtságtól ellustult munkavállalónak , alig több mint egy hónappal a Nyúlünnep után . Erről csak annyit tudtam , hogypunkosd-5.jpg van ugye " Pünkösdi királyság " , ami köztudomásúan egy rövid ideig tartó valami , van  a kézzelfogható pünkösdi zózsa , lehetőleg piros  , merthogy ; " Piros Pünkösd napján láttalak meg téged ... " ... körülbelül ennyi , de fő , hogy három napig nem kell dolgozni menni , főleg hétfőn , mert ugye az a legútálatosabb nap a naptárban .

Aztán egyszercsak - amikor legkevésbé számítottam rá - megszólalt az a bizonyos " csengő " , inkább talán " szíréna " , ami akkor szólal meg - mint tudjuk - ha nagy a baj . 

Életem utolsó harmada egyik hajnalán ( hála istennek nem úgy mint szegény Darwinnak , aki már csak a halálos ágyán tudta beismerni fatális tévedését az evolúció mindenhatóságáról ) adatott meg a sorsdöntő felismerés :

A világ nem csupán annyi , amennyit látok belőle , hanem ennek a minimum végtelen - szerese s hogy magam is a Teremtő  által létezem  , Isten saját Képmására teremtett Örök életű Szellemi Lényeként .

Így válhatott ez a mai piros betűs " Piros " Ünnep - Pünkösd is - valódi Ünneppé ,  amelyre már belülről készülődöm , amelyen ( ahogy ezután már életem minden további órájában is ) már belül , a Lelkemben várom és hiszem Isten Végtelen Jóságát , Irgalmas Szeretetét , amellyel rendre lehajol hozzám .

Ez alkalomból kívánom minden  Szeretettel minden Kedves Ismerősömnek azt a sok sok Égi és Földi Jóságot , ami magamnak megadatott Isten Végtelen Kegyelméből !

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.