Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÉKESSÉG A TI TÉRDREROGYOTT LELKETEKNEK . Első rész . Bevezető gondolatok .

Most a három részesre tervezett írás / videó első részét olvashatjátok . Készül a video változat is .

bekesseg-bucsuzas-2.jpg

„Békességet hagyok rátok. Az Én Békémet adom néktek.”
„De nem úgy adom, ahogy a Világ adja !”
„Az Én békémet a világ néktek meg nem adhatja, de ezt a békét tőletek a világ el sem veheti soha ! ” 


Mondanivalómnak ezek az Evangéliumi idézetek adják az Aranyfedezetét.
Gondoljatok csak bele ! 
Ezek a tőmondatos, Nagybetűs Igazságok nem kevesebbet tartalmaznak, mint azt , hogy akkor a Párunk, a Társunk, a Szerelmünk, Hitvesünk, a Szerettünk halála sem veheti el tőlünk ez a megígért Békességet, a Lelki Békénket, a Szívbékénket.
Hiszen Ők mindannyian és az elmenetelük is, mint körülmény a minket körülvevő Világ részei. 

bekesseg-bucsuzas-6.jpg
Hogy ez mennyire nem erőltetett belemagyarázás, a felől a mondanivalóm végére –megígérem Nektek -  kétségetek sem fog maradni. 
Igyekezni fogok olvashatóan, hallgathatóan, látványosan és főleg hitelesen bebizonyítani, hogy igenis van remény Lelki Békével kimászni az életetek eme legmélyebb, legsötétebb, legrettenetesebb gödréből is.  

szeretetvendegseg-2018-aug-24--179-.jpg
Mindeközben egyáltalán nem foglak benneteket semmiféle pszichológiai, ezoterikus vagy vallásos bölcsességekkel , " Motivációs " tréningekkel , "  Coach " képzésekkel ...stb fárasztani, lévén hogy ezekből a meddő okosságokból már éppen elegetek lehet, hiszen nem vezették el egyikőtöket sem az annyira vágyott Szívbékéhez. 

Hogy akkor meg miért vagyok olyan biztos abban, hogy tudok nektek segíteni, néhány hónap alatt visszaszerezni a Lelki Békéteket ? 
Egyszerűen azért, mert nekem sikerült , miért ne sikerülne nektek is ? 

Most - pár hónappal ennek az írásnak a közzététele után - már kijelenthetem , hogy nem kevesebbért kaptam vissza ilyen hamar és ilyen látványosan a Lelki Békémet , hogy Tinéktek minél hamarébb továbbadhassam és megtaníthassam a mikéntjét .

Közbevetőleg azért megjegyzem, hogy nyilvánvalóan csak olyasvalamit tudunk visszaszerezni, amit egyszer már magunkénak mondhattunk…….
Később erről is – a megszerzéséről is – fogok pár szót mondani. Pár szót csak, mert erről már több írásomban is olvashattok a Tanítvány lapomon. 
Igen, ezúttal , hetven évesen már sikerült a visszaszerzés. 
Ezt megelőzően soha ! 
Mint a legtöbbünk élete, az enyém is úgy telt, hogy volt néhány nyugodtabb, békésebb munkás évem az egymást követő gyász eseményeim közé ékelődve. 

bekesseg-temetes-2009.jpg1.jpg
A 35 éven át volt Szerelmem, Párom, Feleségem  - Dabis Margit elvesztését 10 évvel ezelőtt – még ízig – vérig ateistaként kellett végigszenvednem.
Sokan közületek tanui voltatok az életünknek, így még emlékeztek rá, hogy milyen fontos volt nekem Ő, hogy mennyire szerettem Őt, ahogy Édesanyámat is – anyás kisgyerekként is felnőttként is, akit Margit előtt négy évvel veszítettem el. 
Jól emlékszem azokra az évekre….    És örülök, hogy jól emlékszem. 
Egyrészt azért, mert így van összehasonlítási alapom arra, hogy hogyan másztam ki akkor és hogyan másztam ki most egy sokkal-sokkal mélyebb gödörből az aljában az önsajnálat félelmetes, halálos, fullasztó, lemoshatatlan mocsarából ...

szeretetvendegseg-2018-aug-24--96-.jpg
Másrészt azért örülök, mert így jobban bele tudom most élni magam a Ti helyzetekbe.
Ez a jegyzetem azokat fogja elsősorban érdekelni, akik még nem tudták feldolgozni, hogy magukra maradtak, hogy elveszítették párjukat, szerettüket, szerelmüket. 
Azért Őket elsősorban, mert számukra –eddigre már – nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire rászorulók lettek.a vígasztaló megbékélésre .

Hiszen hónapok, gyakran évek teltek el a rettenet napjai óta és még mindig többnyire kisírt szemmel, gyászruhában tétován járnak az utcán és teszik a dolgukat. 

bekesseg-gyasz.jpg
Persze, hogy Ők is szeretnének végre megnyugodni szeretnének újra örülni az életnek.
Ők is szeretnék végre elhagyni az életüket úgymond „elviselhetővé” tevő pótcselekvéseinket, rosszabb esetben a bódultságukat előidéző pótszereiket….
Ők azok, Ti vagytok azok, akik szomjazzátok az Igazságot, amiről lehet már hallottatok is.  Igen ! 
Hallhattatok arról, hogy létezik valahol az a Békesség, az a Lelki Béke, de hát …. ez egy nagyon más világ, nem a Ti világotok…..
Az én világom se ez volt még 10, meg 14 évvel ezelőtt…….
Szeretném, ha azok is meghallgatnának, akik egyelőre még együtt vannak itt a Földön a Szerető Társukkal , Szeretteikkel, de már egyre hangosabban hallják a visszaszámláló óra ketyegését. Olyannyira hangosan, hogy már másra alig bírnak odafigyelni…

bekesseg-oregek.jpg

Persze szó erről köztetek nem esik. Tapintatosan, szemérmesen hallgattok mindketten, miközben a lelketeket, lassan de biztosan szétmarja a Félelem……..
Talán azért Ti is végigolvassátok, végig hallgatjátok majd ezt a jegyzetet, lehet, hogy titokban, hogy a másik meg ne tudja, hogy Ti bizony már a rettenet óráira készültök gondolatban ...
Szeretettel javaslom, hogy a jegyzet első felét Ti is olvassátok el, mert – ha van fületek a hallásra – hamar rá fogtok ébredni, hogy az bizony – Nektek is szól ! 
A harmadik – úgy mond „ célközösség” érdeklődésében már nem vagytok ennyire biztos.
Ti vagytok azok ( higgyétek el, tudom, hiszen 40 évig magam is így éltem az életemet) akik még úgy gondoljátok, hogy a „párnátok alatt ott a Biztosítékotok” arra, hogy még holnap reggel is fel fog virradni Rátok a Nap. 

bekesseg-fiatalok.jpg
 

Ti vagytok azok, akik még úgy hiszitek, hogy elég hozzá a két kezetek, az értelmetek, hogy kézben tudjátok tartani a sorsotok kormánykerekét .  

Az elmúlás gondolata meg még olyan távoli számotokra, hogy nincs miért foglalkoznotok vele. 
Pedig Drága Barátaim, valamennyien halálos ítélettel születtünk ide erre a Földre, és ami még rosszabb hír, hogy bizony senkinek nincs ott a párnája alatt az a bizonyos „Biztosíték” ! 
Bizonyára valamennyiőtök családja, ismerősei körében akadnak olyanok, akik a másnapi nagy terveiken gondolkodva aludtak el – Örökre …….
Ha végighallgattok, végigolvastok rá fogtok Ti is ébredni arra, hogy az elmúlás az egyetlen biztos realitás mindannyiónk életében. 

bekesseg-temeto.jpg
Akkor meg vajon mire másra kellene ennél komolyabban felkészülnünk, mint éppen erre a kikerülhetetlen realitásra !? 
Valahányszor elhatároztam, hogy végre nekifogok ennek az írásnak a Nagy kísértő mindig megcsúfolt……
Úgy intézte, hogy azon a napon nehogy békesség legyen, már a lelkemben s lehetőleg jól átbőgjem a délelőttömet, minden ok és előzmény nélkül.
Merthogy nehogy már én akarjam Nektek megtanítani, hogy hogyan lehet Életetek legmélyebb gödréből pár hónap alatt Lelki Békességgel kimászni, amikor úgymond ;

„Te magad se tudod Te nyomorult kis senki !!!!” 

bekesseg-satan.jpg
A minket mindig elbizonytalanítani, félelemmel eltölteni igyekvő Nagy Kísértő, a Nagy Megtévesztő, az Ősellenség sajnos meghatározó tényező valemennyiőnk életétében . Az Ő értelme, intelligenciája ugyanis akkora, hogy mellette eltörpül a Föld valaha is élt összes értelmes emberének a tudása…..  Ezzel mindent megmondtam. Egyet kivéve ! 

Az Egyet, Aki mindenkinél végtelenszer hatalmasabb, Akinek küldötte – Jézus – 2000 évvel ezelőtt legyőzte azt a Világot, melynek fejedelme ez a mi ősellenségünk, ismertebb nevén az Ördög .

bekesseg-legyozte.jpg

A  Sátán , a valamikori Lucifer – a Fényhordozó, Aki – amíg annak idején másként nem döntött – Isten legmagasabb rendű, rangú Teremtménye volt nem kisebb feladattal mint azzal, hogy Ő tanította Istennek a Saját Képére teremtett Szellemi Lényeit – Isten reménybeli Munkatársait - az Emberszellemeket – Isten dolgaira. 

77..png
   De hát végül is másként döntött, jó pár milliárd évvel ezelőtt.
Neki köszönhetjük, hogy akkor, megszámlálhatatlan Emberszellem Társunkkal együtt, Önökért, szabad akaratukból elárultuk Istent és azóta is az Ő Fogságában sínylődünk. 
   Neki köszönhetjük azt a rettenetet is, amit az Örök Szellemi Hazákba már hazatért szeretteink távozását követően, szinte valamennyien hónapokon, éveken keresztül rendre megszenvedünk. Igen neki, a felfoghatatlanul agyafúrt Nagy Megtévesztőnek köszönhetjük ezt is. 
De ; „Ti azért ne féljetek ! Én legyőztem azt a világot és íme Én veletek leszek a Világ végezetéig ! „  (Ez is egy Evangéliumi idézet)
Nagyon kevés kell –higgyétek el, nagyon kevés kell ahhoz, hogy állapotszerű Békesség költözzön a szívetekbe hogy a Félelem – ami nem más, mint a Szeretet ellentéte -  végérvényesen eltávozzon az életetekből.
Ennek a Békességnek a feltétele legelőször az , hogy valamiképpen barátkozzunk meg azzal , hogy létezik az Örökkévalóság (  egyedül a magyar nyelvben ez külön fogalmat is kapott ) , hogy az ÖRÖKKÉVALÓSÁG VALÓSÁG . 

167..jpgSorrendben ezután az következik , hogy barátságot kell kötnünk Jézussal , ezzel a Mindenki felett Álló Szellemi Lénnyel.

A 2000 évvel ezelőtt köztünk járt Forrás Jézussal és nem 149.1.jpgfeltétlenül azzal a Jézussal , Akit mára csináltunk belőle önző , hatalmi érdekből ... Azzal a Jézussal , aki nem vallás , nem szertartás volt , hanem , Aki Maga volt a MAGATARTÁS !
Az Ő barátsága olyan, hogy ahhoz fogható egyszerűen nem létezik az emberiség számára, sem kebelbaráti sem testvéri sem szerelmi, sem gyermek-szülői viszonylatban ! 

Hogyan is létezne ehhez fogható, hiszen az Ő Teremtményei , így

egymásnak Testvérei vagyunk valamennyien .

Ezért van az, hogy egyes egyedül Ő tudja azt, hogy nekünk valójában mire is lenne szükségünk ahhoz, hogy végre boldogok lehessünk.
Ő évmilliárdok óta csak miránk vár, az Ő soha nem szűnő végtelen szeretetével.

161.--2-.jpgHa egyszer az állandó menekülés helyett az önmagunkkal való szembesülést választva, úgy döntünk, hogy végre végérvényesen a boldogság  útjára lépünk a bódultság útja helyett, akkor semmi mást nem kell tennünk, mint azt, amit a földi ténykedése kezdetén kért tőlünk :

„Alakítsátok át a gondolkodásotokat ! „
Amit aztán kevéssé kifejezően „Térjetek meg!” – nek és „Tartsatok bűnbánatot!” – nak fordítottak le.

148..jpg

Elmondom, hogy miben is áll és miért is olyan egyszerű ez a „gondolkodás átalakítás.”
bekesseg-uaz.jpgEzúttal is és a későbbiekben is a magam példáján – egy negyven éven át megátalkodott ateista ember példáján – keresztül fogom „bebizonyítani” az állításaimat. 
Talán tudok Nektek még időben segíteni „újragombolni” a Ti sajnos legtöbbször az ”első gombjánál rosszul  begombolt kabátotokat” is.
Magamnak sajnos tíz évembe került a magam rosszul begombolva viselt kabátjának az „újragombolása”.  


Most már azonban – bár már 70 éves vagyok – bármelyikőtöknek, ha megkérdezitek tőlem, hogy hogy vagyok, tgy-1.jpgmár csak ezt az egyet válaszolom őszintén, tiszta szívemből 
„Nem cserélnék senkivel ! Nem cserélnék sem fiatalabbal sem szebbel, sem egészségesebbel, sem gazdagabbal, sem erősebbel !”
Hát nálam ezt eredményezte a „gondolkodás átalakítás” véghezvitele …….

A következő részben elmondom Nektek, hogyan kaptam vissza a Lelki Békémet a Társam, Szerelmem, Hitvesem – egy olyan ember , Akinél egyetlen életemben senkit jobban nem szerettem – elvesztése után három hónappal .szeretetvendegseg-2018-aug-24--190-.jpg

Hamarosan elkészül ennek az írásnak a video változata is , azoknak , akik nehezen olvasnak gépen , főleg nehezen a " zsebszámológépükön "

A folytatás , a II . rész ;   RÖVIDESEN 

Az ÖRÖKKÉVALÓSÁG VALÓSÁG  című  videómat ezen a linken találjátok . Hosszú , két és fél órás , de részletekben is nézhető videó , amely a kommentek szerint abban segít , hogy " ... utána egy más ember keljen fel a székből ... hogy helyükre kerüljenek a Kételyeitek ... , hogy választ kapjatok a Létkérdéseitekre ... "

https://www.youtube.com/watch?v=rlqSHst9gbM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.