Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" KÉRJETEK ÉS KAPTOK " ??? ( Lukács 11 / 9 )

imadkozo-katona-2.jpgMondtad már ki életedben , hogy " Jesszusom ! " , hogy " Jézusom vagy Istenem ! " , hogy " Isten áldjon ! " , hogy " Isten veled " , hogy "Isten hozott " , vagy hogy " Istenem segíts ! " és hogy ; " Isten áldd meg a magyart ... " ?
Ha igen , akkor Te már " jó kezekben vagy " , " tovább léphetsz " , ha nem , ( Te aztán nem ! , Még mit nem ! ) akkor Neked  egy másik jegyzetet ajánlok bemelegítésül , itt a lapomon , a MAGAMRÓL  - t vagy AZ ELSŐ KÖZELÍTÉSBEN MINDEGY  - et . Persze , hogy csak vicceltem ! Kérlek olvasd csak nyugodtan tovább , ha nyitott szívű , jóakaratú embernek mondanak , akik Téged ismernek . Hogy miért nem a Te véleményed a döntő Magadról , arról megint máshol olvashatsz majd .
Nem baj , ha nem tudod ; hogyan jött a " szádra " az Úr neve .Nem baj , a Lelked tudja jól , ne félj ! Mindenesetre megfigyelhetted , többnyire olyankor , ha nagy a baj . De ha " jól megy a szekér " , amikor a " kocsis " önmaga ügyességétől eltelve " elterpeszkedik a bakon " , akkor már csak egy " az istenit ... " jön ki a a szánkon , így kisbetűvel és még finom is voltam ...
Lehet , Te már imádkoztál is pl valaki életben maradásáért , gyógyulásáért , egy jó vizsgatételért , egy Hozzádvaló Társért ...stb , legtöbbször sajnos eredmény nélkül ...tanitvany-ima-2.jpg
 
Pedig lehet , hogy Te is hallottál az Igéretről , az Igéről ( ez a mi magyar nyelvünk : Ige és Igéret ... hmm ) " Kérjetek és kaptok ... ) és mégse . Így  aztán lehet , egyszercsak eleged lett , hogy" Ennyit a vallásról , meg a papokról , meg Istenről  ... "
Hatvan éves koromig - a legrosszabb fajtából való materialista , természettudományos ateistaként azért én is gyakran a számra vettem Isten nevét . A legtöbbször persze káromkodás formájában , néha meg csak úgy elszólva magamat  , hogy Istenem , Istenem . Néha meg - anélkül , hogy tudtam volna mit jelent - jókívánságképpen , hogy " Az Isten hordozzon puha tenyerén ! " ( előzőleg valahol olvastam ezt a szöveget )
imadsag-isten-tenyeren.jpg
Angyalka Isten tenyerén / Ella Kaye Dickey kisplasztikája
Ilyenkor mindig meghatódtam magamtól , merthogy én ugye , milyen szépeket tudok kívánni ...
Magam és közvetlen családtagjaim Agykontrollt végeztek . Rájuk is szóltam amikor jelezte valamelyikőjük , hogy imádkozni fog pl . az unoka magyar érettségi tételéért ( ami egyébként bejött ... ) , mondván ; hallgatni se bírom , amikor ez a bizonyos szellemi tevékenység csupán egy egyszerű " programozás " , " társalgás " a tudatalattinkkal - méghogy imádkozás ... !? , micsoda megtévedt nőszemélyek ... !tanitvany-ima-1.jpg
Mára - lévén , hogy azóta már a " másik oldalon " állok - már rálátok messziről ( magasról ? ) arra az időszakomra .
Igen , abban biztos voltam , hogy léteznie kell egy " Magasabb Intelligenciának " , egy Teremtő Szellemi Elvnek  - ha másképp - végképp nem lehet mondani ; Istennek .
Szóval tulajdonképpen hittem Isten létezésében .
De  mi dolgom nekem Ővéle !?
Mi közöm nekem Őhozzá !?
 
Van , létezik és kész , teszi a dolgát . Többnyire csak rosszat hallani  Felőle  , mert a Világ gonosz , sorra halnak meg a szeretteink , betegek vagyunk , szegények vagyunk , míg mások , a " rossz fiúk " jólétben dúskálnak , háborúk dúlnak ,erőszak önzés , a papok meg ... róluk meg végképp csak a nagatív hírekre voltam nyitott : Inkvizíció , indiánirtás , keresztes háborúk , " bor ivás , vizet prédikálás " ...stb
Miért hagyja mindezt , miért büntet , miért igazságtalan , amikor azt állítja , hogy " Én vagyok az Igazság ... " . Úgyhogy jobbnak láttam távol maradni Tőle . Nincsen Véle semmi dolgom , nincs Hozzá semmi közöm . Én majd intézem a saját meg a rámbízottak életét , legfeljebb néha , ha szorul a hurok , majd igénybe veszem - amúgy Agykontrollosan - a  " Tudatalattim rendkívüli erejét , képességeit , hatalmát ... " . Igaz , hogy ez űzötten , stresszel , kávéval , borral nem megy , de majd , ha fontos lesz , majd akkor összeszedem magamat ...tanitvany-ima-rembrandt.jpg
Ma már tudom , hogy a Hit , a vallásos Hit is , önmagában kevés . Mire alapozom ezt ? Arra például , hogy az Ördög ( Sátán , Lucifer , a Szétdobáló , a Nagy Megtévesztő , a Főgonosz )is hisz , sőt Ő és követői Tudják is Isten létezését ( de még mennyire )Erre leginkább Máténál ( 4 / 1 ... 11 ) találunk utalást , amikor leírja Jézus megkísértéseit a pusztai magányában .
Rembrandt / Ima
imadsag-jezus-megkisertese.jpg
Hisznek ( higgyétek el , vagy nézzetek Magatokba ) a hozzám hasonlóan ateisták is , de azt , hogy dolguk lenne Istennel , azt erősen kétlik .
Pedig , ha megtanították volna nekünk( vagy szüleinknek ) az " Írástudók ", hogy a " Kérjetek és kaptok " - nak bizony folytatása is van a Könyvben , ma talán kevesebb megkeseredett , reményvesztett , kiúttalanságba fulladt ember lenne a Földön s talán szebb lehetne a Világunk .
Az a bizonyos folytatás pedig így hangzik : 
" Keressétek előbb Isten Országát és Igazságát és akkor a többit ráadásul mind megkapjátok " , " ...mert tudja a ti Atyátok , hogy mindezekre szükségetek van ... " (Máté 6 / 33 )    hangsúly az előbb - ön van . Vagyis ennek nem más az üzenete , mint az , hogy Isten feltételekhez köti az Ő Kegyelmi Ajándékait , Áldásait .
Az a feltétele , hogy először ( előbb ) mi fogadjunk szót Őnéki  , szemben azzal a gyakorlattal ,  hogy mi várjuk el Őtőle , hogy Ő fogadjon szót nekünk, teljesítse kéréseinket , úgy , mintha az nekünk alanyi jogon kijárna ettől a " Nyárimikulás " Istenségtől , ettől a " Mennyei Kívánságműsortól " ... 
jezus-a-padon-....gif
Isten kétezer évvel ezelőtt kézzelfoghatóvá , érthetővé , élhetővé tette az Öröktől fogva létező Igét azáltal , hogy megtestesitette azt egy hozzánk mindenben hasonlatos emberben - Jézusban azzal , hogy elébünk élje és tanítsa az emberhez egyedül méltó Lét Mintáját . Mintegy letranszformálta emberléptékűre a megfoghatatlant , a másik dimenzióbeli Igazságot , a Végtelen Szeretetet , a Felfoghatatlant , hogy mi megértsük , felfogjuk végre - ezzel az anyagi elven működő agyunkkal - létünk értelmét , valamennyiőnk küldetését ; a Szeretetben való növekedés mikéntjét .
Hogy nyilvánvalóvá tegye , hogy , ha ezt a Mintát követjük , lemásoljuk , leutánozzuk , magunkévá tesszük magatartásunkban , akkor - de csakis akkor - már itt a Földön is elérhetjük a Szívbéke állapotát , az emberi Boldogság egyetlen feltételét . Ha ebben az állapotban mindvégig kitartunk , akkor Üdvözülünk , vagyis testi halálunkat követően véglegesen visszakerülünk az Örök Szellemi Hazába , ahonnan annakidején , szabad akaratunkból a Sátánnak engedelmeskedve kitaszíttatuk magunkat . ( hogy " hány éve " ennek , arról a KIŰZETÉSRŐL ( Felnőtt változat ) -ban olvashattok .
imadsag-rembrandt-bunbeeses.jpgAhogy eddig nekünk az " Írástudók " tanították : Rmbrandt  - Bűnbeesés
 
Jézus élete és tanítása az 1200 oldalas Bibliában alig 100 oldalt kitevő Evangéliumokban van leírva .
Az " Ördög is hisz ... " és a " Keressétek előbb ... " kitételekből egy  meglepő - egyesek számára talán megbotránkoztató - következtetés kínálkozik : Mindamellett , hogy hiszünk Isten létezésében - saját és Felebarátaink Boldogsága érdekében - összehasonlíthatatlanul fontosabb , hogy  az Evangéliumokban  higgyünk !  Csak az itt tanultakat magunkévá téve leszünk képesek embertársaink irányába gyakorlati Szeretet - cselekedetekre ...  
 " Csak attól várj emberséget , aki Tőlem Jézustól tanulja az emberséget.... Az Istentelen világ mindig embertelen világ marad ..." ( A Hang , www.webhang.hu )tanitvany-ima-hugo-muhlig-kukoricafoldon-imadkozok.jpg
Ahhoz , hogy megtanulhattam a lelkiismeretemet megnyugtató módon imádkozni és ahhoz , hogy ebben Nektek is tudjak segíteni szükség volt ( van ) az eddig leírtak átgondolására , azonban még mindig maradt egy két fontos tudnivaló , amit nem lehet megkerülni .
Az egyik ilyen , hogy gondolkodjunk el azon , hogy mi lenne abból , ha Isten minden kérésünket teljesítené ? Itt most nem elsősorban a másoknak rosszat kívánó emberek százmillióira gondolok ( bár már ebbe belegondolni is hátborzongató ) .
, hanem például mivé válnánk , emberek tudnánk e maradni , ha a munka és fáradság nélküli extra jövedelem vágyálma teljesülhetne , becsülnénk e valamire az így szerzett javakat , vagy ha teljesülne szinte minden gyerek vágya , hogy csak tanulni ne kéne ...stb , stb
Az ember teste valójában csupán egy eszköz a Tulajdonosa , az Örök Élet igéretét bíró Szellemi lény , a Lélek számára . Eszköz csupán , amint eszköz a jelmeze a szerepét eljátszó színésznek is , amit - amint a függöny lemegy - egyszerűen levet magáról .
imadsag-a-lelek-elhagyja-a-testet.jpg
A földi lét egy mérhetetlenül , elképzelhetetlenül nagy Kegyelem , egy ritkán megismételhető lehetőség arra  , hogy a Lélek itt tartózkodása ideje alatt megtanulja az Örök Hazába való visszatérésnek a feltételeit , ennek a másik Dimenziónak a Törvényeit , a Szeretetet , az Irgalmasságot és ezekből itt Vizsgát tegyen . Isten ezért kizárólag az Örökkévalóság Szemüvegén át vizsgálja a kéréseinket , imáinkat és - ha minden egyéb feltételnek meg is felelünk -csak azokat teljesíti , csak azokhoz ad Erőt ( az alap szükségleteinken túl ) , amelyek a Szeretetben növekedésünket szolgálják , amelyek Őhozzá visznek közelebb bennünket . Egyszerűbben és lényegre törőbben fogalmazva ; Isten a Feladatainkhoz és nem a Vágyainkhoz adja az Erőt és a Segítséget .
Végezetül még meg kell említenem , hogy a gyakorló ( vallásukat gyakorló ) imádkozóknál is megfigyelhető - még ha egyébként Jézus Útját járó emberek is , hogy gyakran elfeledkeznek a megköszönő , hála imákról , legalábbis a hangsúlyt inkább a kérésre teszik . Higgyük el , hogy ezzel nem az a baj , hogy Isten ezt zokon veszi és esetleg megneheztel ránk ! Nem , ezzel magunknak ártunk ! Ugyanis a hálálkodásunkra nem Istennek van szüksége ( Ő tudja mit csinál , az Ő Boldogsága egyáltalán nem függ a mi Őhozzá - állásunktól . )tanitvany-imadkozok.jpg
 A köszönet , a hála megfogalmazására egyedül nekünk , magunknak van szükségünk azáltal , hogy átérezzük és rögzítsük , erősítsük magunkban a tudatot , hogy minden , de minden amiben részesülünk , egy meg nem érdemelt Kegyelem .
 
Úgyhogy talán még időben vagyunk ahhoz , hogy beszerezzük ezt a bizonyos Szemüveget ...
 
        Folytatás a második részben . ( KÉRJETEK ÉS KAPTOK 2 . rész "  HATÉKONYAN " )
 
Az ebben a jegyzetben leírt megállapítások az Evangéliumok kontrollját kiállt , így számomra abszolut hiteles médiumi forrásokból ( legfőképpen A HANG / Égi Béke a Földön - ből ) erednek .
Az ebben a részben leírtakat úgy gondolom , hogy leginkább a Magamról , Az első közelítésben teljesen mindegy és az Egy kihagyhatatlan lépés AZ én lábammal jegyzetekkel tudnátok kiegészíteni Ha még maradt időtök ,ezeket is szeretettel ajánlom figyelmetekbe .
 

tanitvany-ima-kereszteny-uldozes.jpg

Keresztények imádkoznak az Arénában . Keresztény üldözés . Kr . után  I ... III . sz ( Ismeretlen festő )
Kedves Idelátogató ! Ha tetszett ez az oldal , kérlek lapozz bele a többi jegyzetbe is , ahol egyebek közt a Lélekről , a félreértett , lejáratott Szeretetről , a " Kiűzetésről " ...stb olvashatsz . Hálás lennék , ha megosztásaiddal segítenéd a lap egyetlen célját , nevezetesen azt , hogy minél több testvérünknek tudjuk megmutatni , hogy a Szellemi Világ kicsit más , mint amilyennek eddig tanították nekünk . Köszönöm szépen !
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.