Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" URALKODJATOK MINDEN ÁLLAT FÖLÖTT , AMI A FÖLDÖN MOZOG . "

 
tanitvany-mehek.jpg" Uralkodjatok a tenger halain , az ég madarain és minden állat fölött , ami a földön mozog . " Ez áll a Teremtés Könyvében . 
Ahol most tart a Földünk élővilága , nem kis részben köszönhető annak , hogy ezt a többezer éves írást előszeretettel értelmezték félre elődeink és értelmezzük félre ma is - tán méginkább , mint a régiek .
Valamit általában akkor értelmezünk félre mi emberek , ha azt a valamit ( vagy valakit , pl . Jézust ) saját önző , anyagi , hatalmi  ...stb érdekeinknek akarjuk alárendelni . ( a tudatlanság , félrevezetettség felmentő körülménynek számíthat )
 
" Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik , nem volna bűnük .... " ( János 15 / 22 
Ez bizony miránk is vonatkozik , hiszen - Ő közénk jött , és az Evangéliumok minden család könyvespolcán megtalálhatók ....
 
Az uralkodás szó alapja az Úr szó legfontosabb ősi szinonímái az Atya , a Mindenható , a Teremtő , a Mennyei Atya , aki pedig nem más mint a Szeretet , a Gondoskodás az Ő alá tartozó lények irányában , nem pedig a leigázás , a pusztítás , a kiirtás , a kihasználás ... Ez utóbbiak ugyanis egy másik szellemi lény Sátán velejárói .
A földi ökoszisztéma  a máig számbavett , 12 millióra becsült fajnak ( állatok , növények , gombák a a jelenleg ismert létformák a Földön ) köszönheti a stabilitását , egyensúlyát .
Ahhoz hogy felfogjuk mennyire fontos valójában ez a két fogalom a biológiai létünk szempontjából , gondoljunk bele , hogy ezen a 17 000 km átmérőjű Glóbuszon mindössze kb 20 km - t tesz ki a bioszféra ( az életre alkalmas föld , víz levegő réteg ) átlagos vastagsága , ez arányaiban kevesebb , mint egy felfújt léggömb héjának vastagsága .

tanitvany-fold-domborzat.jpg

A kutatók megegyeznek abban , hogy jelenleg naponta 100 faj pusztul ki végérvényesen a Földön ebből a 12 millióból !
Ezúttal azonban nem a természetvédő szól belőlem elsősorban . 
Megkísérelem a természetet - az ember életteréül rendelt földi ökoszisztémát - az Isteni tervbe beágyazva értelmezni néhány egyszerű példán keresztül . Előtte azonban leírom minden természet - élővilág védelmek alap tőmondatát .( minden alap Igazság kifejezhető egyetlen tőmondattal )
          A természet védelme az emberiség önvédelme .
A levegőről - minden létforma működésének alapvető feltételéről - érdemes tudni azt , hogy a tengerek , óceánok algái állítják elő a légköri Oxigén 90 ( ! ) % - át . Ha ezt átgondoljuk , azonnal értelmet nyer a fenti tőmondat , már ennyitől . Hiszen ha az algáknak - a mi áldatlan tevékenységünk miatt bármi bajuk esne , azonnal fogyni kezdene ez az évmilliárdok óta stabil Oxigénmennyiség a légkörből . A láncreakció , a Dominó effektus megállíthatatlanul beindulna ...
Némelyik nagy Indián népnél a tengeri algákat az " Isten ( ek ) Ajándékának " nevezik , nem elsősorban széleskörű testi hasznosíthatóságuk okán . Hitem szerint a Föld legrégebbi , mindenféle kataklizmát túlélt , legstabilabb növényfajai , az algák nem Véletlenül vannak itt , hanem részesei a mi létfeltételeinket hosszú távon biztosítani hivatott Isteni tervnek .  

tanitvany-tengeri-algak.jpg

Tovább megyek ; ki ne találkozott volna még sportkocsiját , vagy csillogó motorját a felsőbbrendűség mámorában bőgető fiatalemberrel ?  Milyen sokszor vagyunk tanúi olyan beszélgetéseknek , ahol a visszatérő téma a csúcstechnológiás " kütyü " ,  az okostelefon , a számítógép , robottechnológia , a töbezer wattos diszkóerősítő ...stb
Mit gondoltok , ők vajon tudják e , értékelik e  a fém - beton - üveg falak között , fényektől megvakítva , kilowattoktól megsüketítve , hogy mindezeket a Természetnek köszönhetik .?Annak a természetnek , amit egyáltalán nem ismernek , nem szeretnek , aminek még a védelmező képviselőit is lenézik , kigúnyolják .
Ez sajnos intézményesítetten is fennáll esetenként , amikoris a természetvédelmet  jó a kirakatba tenni , vagy a zászlóra tűzni , amint azonban az a legkisebb gazdasági érdeket sérti , jönnek a törvények , rendeletek ( lásd : akác ... ) , vízágyúk ...
 
Egyszer talán ők is felfogják , hogy ahhoz , hogy a sportkocsi motorja felbőghessen arra volt szükség , hogy évmilliókkal ezelőtt tengeri állatok , növények millió köbkilométernyi maradványa sűllyedjen az óceánok fenekére , hogy azokból majdan az ember kőolajat és földgázt bányászhasson  saját jól felfogott használatára . Hogy mint minden más Isten adománnyal , ezzel is rosszul gazdálkodunk - lelkünk rajta ( Valószínűleg szó szerint )
Vagy  vajon azt tudják e azok , akik az elektromosság révén működő berendezések bűvöletében élve feledkeznek meg arról , hogy tiszteljék a természetet , hogy a villamos energia döntő hányadát jelenleg az évmilliókkal előttünk élt növények , erdőségek maradványaiból keletkezett szenet elégető hőerőművekben állítják elő .
tanitvany-hoeromu.jpg
Könyv méretű lehetne a felsorolás . Ha csak az egymillió gyógynövényre vagy a méhek hihetetlen munkája  nyomán keletkező mézre gondolunk ....
Ha már a méheket is megemlítettem , úgy hiszem nem lenne hiábavaló elgondolkodni a híres Einsteini mondáson ; " ...ha a méhek kipusztulnak , az emberiségnek mindössze négy éve marad hátra ... "

tanitvany-mehek-2.jpg

Véletlen lenne ? Voltak vannak algák , hogy legyen levegőnk . Voltak tengeri , szárazföldi növények , állatok  millió köbkilométer számra , hogy legyen az életét megkönnyítő energiahordozója Istennek - a Föld nevű gyönyörűséges kék bolygóra élni rendelt - Szellemi Lényének , az Embernek .
bioszfera01.png
 
Vajon mi okból és mi célból vagyunk a Földön ? A többi jegyzetemben továbbadom Nektek mindazt , amit az utóbbi években erről megtanultam . Ha tetszett , amit  a Glóbuszunkról írtam , kérlek Benneteket olvassatok bele ezekbe is - itt a www.tanítvány.eoldal.hu oldalamon .
 
Ìgy hátranézve , talán az " EZT OLVASTÁTOK LEGTÖBBET ..."  című írás kapcsolódik leginkább  ehhez a jegyzerhez .
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Several result tuberous thromboses radiculomyelopathy.

(ijiwopayieu, 2019.04.23 22:54)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> dnu.kntq.tanitvany.eoldal.hu.xxc.nn http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Ph, ears; incident serene graft.

(eefamoluhu, 2019.04.23 21:03)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> gvd.kckp.tanitvany.eoldal.hu.dda.dk http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/